Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hold deg fast! En norsk spiss stjeler overskriftene i England

- Den fødte underholder.

SCORET MOT ASTON VILLA:  Joshua King jubler etter 2-0-scoringen mot Aston Villa lørdag. Foto: NTB Scanpix
SCORET MOT ASTON VILLA: Joshua King jubler etter 2-0-scoringen mot Aston Villa lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24 år gamle Joshua King fra Romsås i Oslo scoret det andre målet da Bournemouth slo Aston Villa 2-1 i Premier League lørdag. Etterpå jublet King hemningsløst på Villa Park, av flere grunner. Med tre poeng og 11. plass på tabellen, kan Bournemouth forberede en ny sesong i Premier League.

Flere av dagens rykende ferske søndagsaviser i England fokuserer på King i sine artikler. Nordmannen har tidligere sagt til Dagbladet at The Sun er favorittavisa hans. Men i dag bør han gå til nærmeste aviskiosk, og kjøpe seg en god bunke. Der kan han nemlig lese om seg selv i flere aviser.

Store bilder Både Sunday Mirror og Sunday Star har store bilder av den norske landslagsspilleren. Overskriftene kretser rundt oppturen til Bournemouth og nedturen til Aston Villa. I sistnevnte tilfelle ender det med nedrykk, selv om det ikke er matematisk formelt ennå.

«Villa sunk by Kings's peach», skriver Mirror, og følger opp med bildeteksten «Bourne entertainer». På spillerbørsen får nordmannen sju av ti poeng etter å ha chippet ballen i mål.

I Sunday Star får King seks av ti poeng. Avisa stempler Aston Villa-spillerne som en gjeng med flopper, mens King og co. har nådd en magisk grense på 40 poeng. Historien viser at dette er godt nok til å sikre plassen i Premier League.

Fem mål King har scoret fem seriemål for Bournemouth denne sesongen.

FAKSIMILE FRA SUNDAY STAR:  I fokus: En jublende Joshua King.
FAKSIMILE FRA SUNDAY STAR: I fokus: En jublende Joshua King. Vis mer

- Jeg synes sesongen startet ganske tregt. Premier League var ganske nytt for meg også. Så har det gått oppover helt fra andre halvdel av sesongen. Å begynne å score flere mål er bare positivt. Det er jobben min, sa han til TV 2 etter kampen.

Også for landslagstrener Per-Mathias Høgmo er Kings formutvikling hyggelige nyheter. Landslaget har i snitt trengt seks sjanser for å putte ballen i mål. Der trykker også skoen, noe som gjør at Norge står plantet som et eiketre på sidelinja når EM-festen starter i Frankrike til sommeren.

For Høgmo starter alvoret igjen med VM-kvalifiseringen mot Tyskland 4. september.

Uvanlig At norske fotballspillere stjeler overskriftene i utenlandske aviser er blitt mer og mer sjeldent de siste åra. På det meste - i 90-åra - spilte 22 nordmenn i Premier League.

En briljant Solskjær hadde nærmest klippekort til spaltene. Avisene vartet opp med en frekk cocktail av overskrifter og ordspill som styrket den norske selvfølelsen.

FAKSIMILE FRA SUNDAY MIRROR:  I fokus: En jublende Joshua King.
FAKSIMILE FRA SUNDAY MIRROR: I fokus: En jublende Joshua King. Vis mer

I dag er bare disse igjen: King, Alexander Tettey og Brede Hangeland.

Hele Norges coronakart