Hold deg hjemme, John

TRONDHEIM (Dagbladet): Før og etter John Carew (20) bommet på fire av Rosenborgs fem sjanser satt Rosenborg-ledelsen og diskuterte med spanske Valencia hvor mye gutten er verd. Svaret er vel at han er verdt å vente på til utpå høsten en gang.

For å gjøre en lettere omskriving av Minis favorittsvar når han konfronteres med at han ikke har holdt internasjonal klasse:

«Fakta ødelegger enhver diskusjon. Jeg fikk 65 landskamper.»

Overført til Carews tilfelle:

Tallene som Dagbladet presenterte tirsdag - og som viste at Carew er minst effektiv i Champions League - ødelegger enhver diskusjon om hvorvidt Carew er en spiss av europeisk toppformat for øyeblikket.

Det er han ikke .

Men Mini har ikke helt rett. Statistikk kan lyve, og selv bak et faktum kan det finnes nyanser. Mini fikk definitivt for mange landskamper. Mye fordi han hadde en sjef som innførte begrepet «god uten ball», eller enda verre: «Best uten ball».

Basta

Og for å gjøre en ny parallell til Carew:

De stygge tallene om de mange misbrukte sjansene forteller ingen ting om hva han gjør i forkant av sjansene, eller noe om alle de gangene han sørger for at medspillerne får sjanser.

Men - og dette er hovedpoenget:

  • Der hvor Carew havner, enten det er i Tyskland, Spania eller England, er det heller ingen som bryr seg om det.

Der bryr de seg om fakta. Mål. Basta.

Superklassen

Carew ankommer sin nye arbeidsgiver som et spisstalent som er priset i superklassen. Det eneste som kan forsvare en slik sum, er scoringer.

Sløser han som i går, og som i de tre foregående Champions League-kampene, så er Carew fort like langt unna en utenlandsk førsteellver som han er i skrivende øyeblikk.

Målscorer

Dagbladet har tidligere oppfordret Carew til å roe seg ned litt, bli i Rosenborg en hel tippeligasesong i et forsøk på å bli en stabil målscorer på et godt lag i en middels god serie. Det er realistisk sett den utfordringen Carew burde se per i dag.

Det vil gjøre ham til en bedre fotballspiller - og følgelig vil både han og Rosenborg tjene større penger på sikt.

Men det krever litt is i magen. Først og fremst foran mål.

  • Mini fikk den hyllesten han fortjente på Lerkendal i går kveld. Takk til tidenes største aktive fotballpersonlighet. Hadde det ikke vært for at Mini slett ikke er ferdig med verken fotball eller media, så hadde det vært en trist kveld.

omi@dagbladet.no

TRAFF IKKE MÅL: John Carew skapte flere sjanser, uten å sette ballen i nota.