Hold dere fast - nå kurser Vålerenga konkurrentene i drift og fotballøkonomi

I fjor tjente VIF ni millioner kroner på å ta sølv i serien. Slik RBKs bunnlinje blir vil jeg påstå det er bedre enn gull.

MØNSTERBRUK: Bare tre av 31 toppserieklubber på herresida gikk med overskudd i fjor. Vålerenga, her ved direktør Pål Breen, var én av dem. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
MØNSTERBRUK: Bare tre av 31 toppserieklubber på herresida gikk med overskudd i fjor. Vålerenga, her ved direktør Pål Breen, var én av dem. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo - fredag 14. januar

FØR I VERDEN sa man at revisor fikk årsregnskapet på pølsepapir mens generalforsamlingene i klubben ble holdt under den fortusetningen at det var lov å banne kraftig i Vålerenga kjerke. Tre konkurstrusler, to kongepokaler og fire seriemedaljer senere (ett gull, to sølv og en bronse) er Vålerenga plutselig norsk toppfotballs økonomiske mønsterbruk. Så da direktør Pål Breen ringte hovedaksjonær Tor Olav Trøim i London i desember så var det ikke for å be om de pengene han alltid har vært nødt til å tigge for å kunne utbetale lønninger i desember.

FOR FØRSTE GANG siden han kom til klubben kunne VIF-direktøren denne gangen ønske Vålerengas store velgjører god jul og godt nytt år.

Ikke til å tru for folk som er oppvokst i og med klubben, men faktum er som følger:

I 2010 GIKK bare tre av 31 toppserieklubber med overskudd. Den siste - den 32. — gikk konkurs på vårparten. Og da Pål Breen ringte London kunne han fortelle kamerat Trøim at Vålerenga tjente ni millioner kroner i 2010.

Alle andre tippeligalag gikk med tap.

I DAG RINGER norske toppklubber til Vålerenga for å be om økonomiske råd og kursing. Jeg gjentar — norske toppklubber spør nå alle konkurstruslers bestemor om hva som skal og må til for å få en bedre drift. Og så langt har 10 klubber vært på besøk i Vallhall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer