- Hold dere unna garderoben!

TRONDHEIM (Dagbladet): - Æ e jo gift. Berre ho Anita får se mæ naken! flirer Mini Jakobsen, men saken er alvorlig nok: På vegne av RBK-spillerne ber han Dagbladets reporter Mari K. By Rise og andre kvinnelige journalister holde seg unna garderoben på Lerkendal.

To ganger har Mari (28) vært på jobb for Dagbladet på Lerkendal. Etter det første besøket hennes i garderoben, ble det diskusjon blant spillerne.

Sist søndag fikk hun forståelsen av at særlig Mini mislikte at hun var der. Fleipen satt løst, og arbeidsforholdene var utrivelige.

Denne uka tok RBKs pressesjef Harald Pedersen kontakt med Dagbladet. Avisa ble bedt om å ikke sende kvinnelige reportere til kampene.

- Ubehagelig

- Spillerne føler at det er ubehagelig. Det er ingen kjempesak, men rett og slett et ønske fra spillerne om at de må få dusje i fred. Og det må vi respektere, sier RBK-direktør Rune Bratseth.

På Lerkendal har det alltid vært vidåpen dør i Rosenborg-garderoben. Det er her det skjer når kampen på banen er over: Hel- og halvnakne spillere intervjues, mens de går inn og ut av dusjen. Fotografene passer på at ikke upassende ting kommer med på bildene.

- For meg er ikke dette noe problem, sier Dagbladets kvinnelige reporter og forklarer:

- Når jeg er i RBK-garderoben på jobb, har jeg verken tid eller lyst til å studere hvordan gutta ser ut uten klær.

- Men det er viktig at jeg har like arbeidsvilkår som de andre pressefolkene. Det er i garderoben at ting blir sagt, det er der vi henter stoffet. Hvis andre journalister slipper inn, må jeg også få komme inn. Bare slik kan jeg gjøre en ordentlig jobb. Men hvis spillerne er flaue og synes dette er pinlig, så må jeg respektere følelsene deres, mener Mari K. By Rise.

Ubehag for Mini

Mini Jakobsen forklarer standpunktet sitt slik:

- Jeg er som regel naken etter å ha vært i dusjen. Da synes jeg faktisk det er veldig ubehagelig at det sitter ei dame på benken to centimeter fra meg. Hvis ikke Dagbladet innser det, synes jeg det er veldig beklagelig.

- Bør ikke alle - både kvinner og menn - vente utenfor garderoben til dere har kledd på dere?

- Saken er bare den at vi ikke vil ha kvinnelige journalister inne i garderoben.

- Dagbladet må sende en mann. Vi må få lov å velge hvem vi vil være naken for, sier Mini.

Vil ikke provosere

Dagbladets nyhetsredaktør Esten O. Sæther sier det er underlig at fotball-spillere ikke har et mer naturlig forhold til kroppen sin.

- Har du ingen forståelse for Rosenborgs standpunkt?

- Nei, det har jeg ikke.

- Vil Dagbladet følge Rosenborgs henstilling?

- I første omgang vil vi ikke provosere klubben, hvis dette er så vanskelig. Så får vi heller få en diskusjon om saken, sier Esten O. Sæther.