- Hold dere unna

Ingen Erling Braut Haaland (20) da Borussia Dortmund trente igjen etter ferien. Nordmannen har fått ekstra fridager. Snart venter treningsleir i Sveits. - Hold dere unna, sier klubben til fansen.

SNART I GANG: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
SNART I GANG: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Klokka var 10.30 søndag da en mann med grå T-skjorte kom ut på treningsanlegget til Borussia Dortmund i Tyskland. Han er lagets nye trener og heter Marco Rose (44).

Men det var tynt med spillere.

Verken klubbens profiler fra fotball-EM, Erling Braut Haaland, Giovanni Reyna eller Reinier Jesus Carvalho var til stede. Dette var den første treninga med ball etter ferien.

NY TRENER: Marco Rose leder nå Borussia Dortmund. Foto: Reuters / NTB
NY TRENER: Marco Rose leder nå Borussia Dortmund. Foto: Reuters / NTB Vis mer

På grunn av privatlandskampene mot Luxembourg og Hellas i starten av juni har Haaland fått ekstra ferie. Det er ventet at han er tilbake på trening i løpet av uka. Og da går det slag i slag.

PÅ FELTET: Marco Rose ledet sin første trening med ball søndag formiddag. Foto: Reuters / NTB
PÅ FELTET: Marco Rose ledet sin første trening med ball søndag formiddag. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Trener Rose er hentet fra Borussia Mönchengladbach. Haaland kjenner ham fra før. Da han kom til Red Bull Salzburg fra Molde i 2019, var det nettopp Rose som var trener. Han slapp ikke til nordmannen mange ganger, for å si det sånn.

Nå er det andre forutsetninger.

Utviklingen til spissen eksploderte etter at Rose dro fra Salzburg til Gladbach. Om få dager gjenforenes de. Og noe av det første som skjer, blir en treningsleir i Bad Ragaz i Sveits fra 23. til 31. juli.

Vanligvis ville den første treningsleiren vært en glimrende anledning for fansen til å møte spillerne og bli kjent med årets utgave av laget. Men i en melding på klubbens nettside er beskjeden krystallklar:

- Hold dere unna treningsanlegget og lagets hotell.

Og:

- Vi beklager avgjørelsen veldig. Men helsa til alle involverte kommer først i den pågående pandemien.

Haaland har bygd opp enorm status. Beskjeden om å holde seg unna stjerna er naturligvis en kalddusj for alle som så for seg en autograf og seflie. Sånt er ofte litt enklere når Bundesliga-lagene kommer til små alpebyer i Sveits og Østerrike for å gjennomføre preseason.

Men:

Dortmunds to treningskamper mot Athletic Bilbao og FC Bologna blir åpen for publikum. De spilles henholdsvis 24. juli og 30. juli i St. Gallen og Altach.

MYKONOS: Erling Braut Haaland dukket opp på en video hvor han festet med Manchester City-stjerna Riyad Mahrez. Vis mer

Hva så med forholdet mellom Rose og Haaland?

44-åringen holdt sin første pressekonferanse før helga. Naturligvis fikk han spørsmål om superstjerna Haaland.

- Vi har allerede skrevet til hverandre og snakket i telefonen, forteller Rose, ifølge Ruhr 24. Da Haaland kom til Salzburg for to år siden, slapp han ikke til av 44-åringen.

- Han var skadet og måtte bli kjent med systemet vårt. Det var ikke lett for ham. Da Marco Rose dro, fikk han endelig spille, sier Marco Rose og smiler.

- Jeg er ikke overrasket over utviklingen hans. Til tross for den vanskelige starten i Salzburg, var han positiv og jobbet hardt. Det var ekstraordinært, påpeker treneren.

- Han var fokusert. Som et resultat av det, er han der han er i dag. Vi er glade for at han er her.

Treneren påpeker at det er viktig å ha ferie etter en lang sesong.

- Vi kjenner situasjonen til alle spillerne i EM og må forholde oss til det. Gutta må få ferie. Erling og Gio (Reyna) har hatt landskamper, så de vil bli med oss litt seinere, forteller han.

Lokalavisa Ruhr Nachrichten siterer Haaland på at alt var nytt da han kom under Roses vinger i Salzburg.

- Alle andre var bedre enn meg. Jeg var ikke godt nok trent, erkjenner han.

Nå er det andre boller.

Bilder på sosiale medier viser at nordmannen har holdt formen ved like. Topptrent og bronsebrun har han lagt ut et bilde fra solsenga på Instagram.

Denne gangen skal det mer til for at Rose holder ham på sidelinja.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer