Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hold hodet kaldt, gutter

Frykter bråk under Blackburn-Burnley i dag.

DÅRLIG SESONGSTART: Blackburn har bare vunnet to kamper i år, men Morten Gamst Pedersen har vært på banen i seks kamper så langt. Her er nordmannen i duell med Manchester Citys Robinho. Foto: Scott Heppell/Scanpix
DÅRLIG SESONGSTART: Blackburn har bare vunnet to kamper i år, men Morten Gamst Pedersen har vært på banen i seks kamper så langt. Her er nordmannen i duell med Manchester Citys Robinho. Foto: Scott Heppell/Scanpix Vis mer

• Følg kampen direkte fra klokka 14.

|||(Dagbladet.no): Blackburns manager Sam Allardyce advarer spillerne sine mot atmosfæren på Ewood Park i dag, i den viktigste kampen i Lancashire på 43 år. Det er så lenge siden sist begge lagene var i den øverste divisjonen.

- Holdt hodet kaldt, gutter. Dette er en fotballkamp der atmosfæren vil påvirke deg, du må sørge for at den påvirker deg på rett måte. Kalde hoder og kontrollert aggresjon er det som trengs i dag, bruk atmosfæren til å få ut det beste i deg, sier Allardyce til Lancashire Telegraph.

Håper de slipper bråk
Blackburn har spilt derby mot Bolton, men for fansen er det ingen tvil om at denne kampen er den viktigste for fansen.

- Det kommer til å bli fullt hus, det kommer til å få hårene i nakken din til å reise seg, og få deg til å ville gå ut der og vise ditt beste. Dette er kampen der du ønsker å se lokale gutter som Dunny (David Dunn) som matchvinner, sier manageren.

Burnleys manager Owen Coyle er veldig opptatt av at det ikke skal bli noe bråk i forbindelse med kampen i dag.

- Vi har vist at vi er en familieklubb og jeg vil ikke at noen skal gå vekk fra det. Vi er der for en fotballkamp, vi bør være veldig stolt av at to små byer har lag i den beste ligaen i verden. Så la oss vise alle de gode tingene, sier han til lokalavisa i Lancashire.

Burnley-spiller Graham Alexander har bodd i Lancashire det siste tiåret og gleder seg enormt til derbyet.

- Jeg kjenner rivaliseringen mellom klubbene i nord-vest. Jeg har vært med på Preston/Blackpool og Preston/Burnley, men aldri denne, så jeg gleder meg veldig. Det er en stor kamp for alle, men det er klart fansen vil at vi vinner så de har  skryteretten, sier Alexander til klubbens hjemmeside.

Taper sjelden hjemme
Burnley vant over Birmingham sist runde og ligger nå på 10. plass med 12 poeng. Blackburn har hatt en dårligere start på sesongen og er fjerde sist med bare sju poeng.

Blackburn tapte hele 6-2 mot Arsenal i forrige runde, men Allardyce sier han bare vil fokusere på det gode spillet laget viste mot Aston
Villa 26. september.

- Jeg vil snakke om hvordan du kan slå Aston Villa med ti mann og så ikke slå Burnley? Vi kan ikke la det skje, vi er profesjonelle. Vi trenger tre poeng og at alle Blackburn-fans kan gå hjem og ha retten til skryte i hele neste uke.

Hjemmestatistikken er imponerende, Blackburn har bare tapt to ganger på hjemmebane så lenge Allardyce har vært manager.

Det er to nordmenn involvert i kampen i dag. Morten Gamst Pedersen ble byttet inn i siste kamp for Blackburn, mens Christian Kalvenes kom inn de siste minuttene i Burnleys kamp mot Birmingham.

• Les også bloggen til Øyvind Johansen fra Canal+: Besøk i fotballens vugge

Blackburn Rovers' David Dunn (R) and Martin Olsson celebrate Dunn's goal against Arsenal during their English Premier League soccer match at the Emirates Stadium in London October 4, 2009.  REUTERS/Kieran Doherty  (BRITAIN SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000
Blackburn Rovers' David Dunn (R) and Martin Olsson celebrate Dunn's goal against Arsenal during their English Premier League soccer match at the Emirates Stadium in London October 4, 2009. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media