Hold hodet kaldt, Ketill

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Med over 40 varmegrader og steikende sol på Sevillas olympiastadion, er det en ting som gjelder for tresteghopperen Ketill Hanstveit (25) i morgen: Holde hodet kaldt.

Tresteghopperen fra Bergen har vært i spanske Marbella siden 10. august for å bli vant med varmen. Men overgangen fra kystbyen og til Sevilla er større enn forventet.

Gradestokken i utstillingsbyen viser rundt 40 grader - og inne på olympiastadionen er det steikende sol når Ketill skal konkurrere i morgen klokka 18.00.

- Jeg har aldri konkurrert under så varme forhold, så det blir noe nytt. Jeg skal gå en runde med lege Ove Talsnes for at jeg gjør alt riktig, og håper alt går bra, forteller bergenseren til Dagbladet :på nettet.

Optimal oppladning

Trener Gisle Ellingsen mener også det viktigste er at Ketill klarer å holde hodet kaldt under de nærmere to timene kvalifiseringen til trestegfinalen varer i morra.

- Men Ketill liker sånne forhold. Han hoppet rimelig bra i konkurransene i Budapest og Tel Aviv, hvor det også var det veldig varmt. Men det er viktig at han får i seg nok væske og mat, sier treneren.

Ellingsen mener at Ketill har hatt en optimal oppladning fram mot VM.

- Han er i form. Nå er det bare å få ham til å prestere. Det blir en tøff kamp om å komme til finalen, men det bør gå bra, sier bergenseren.

Finalehåp

Hovedpersonen sjøl vet at han mest sannsynlig må hoppe bedre enn han har gjort gjennomsnittlig denne sesongen: 16.81. Sitt lengste hopp i karrieren gjorde han så seint som den 8. august i år. Da endte han på gode 17.27 - og nordisk rekord.

- Jeg har en tendens til å binde meg, men nå er alt opp til meg, sier Ketill.

En sjetteplass totalt er målet. Og med rikelig mat og drikke tyder mye på at Hanstveit er med i trestegfinalen onsdag.

HODET KALDT: Ketill Hanstveit må holde hode kaldt i Sevilla.