- Hold kæft, hva han er god

KØBENHAVN (Dagbladet): Medspillere, direktøren og fansen syns Erik Mykland (31) innfridde i går. Sjøl mente Myggen forventningene var sjeldent store i hans vanskeligste debutkamp hittil i karrieren.

Danske søndagsaviser presenterte på rekke og rad Erik Mykland som mannen som skal styre FC København mot seriegull nummer to på to år. Og som Ståle Solbakkens arvtaker i lederrollen.

- Jeg var mer nervøs enn vanlig, sier Mykland etter at FCK har spilt 0-0 hjemme mot AGF Århus.

Banens beste

At interessen er eksepsjonell for den lille fra Risør, beviste dansk TV3 ved halv tid. Aldri før har FC København opplevd at dansk TV har forsøkt å få et intervju med en spiller i pausen. TV3 fikk noen få ord fra Myggen før FCK-ledelsen grep inn.

Etter kampslutt var det ikke tvil blant fansen da banens beste spiller skulle kåres. 31-åringen var det opplagte valget. - Hold kæft, hva han er god, var omkvedet blant de ivrige Købvenhavnsupporterne. Og sjøl om han langt fra spilte opp mot sitt beste, hadde han ikke en feilpasning på de 38 første minuttene i dansk superliga.

- Det var kjempegøy her. Jeg håper vi kan gi tilhengerne en seier neste gang som takk for støtten de ga oss i dag, sier Mykland .

Som Hellas

Han sammenlikner københavnerlivet med oppholdet i Hellas.

- Det er en litt ekkel følelse. Vi skal og må vinne de fleste kampene her nede. Du kan sammenlikne det med Panathinaikos, man er aldri fornøyd uten seier, sier Mykland.

Men seier var vanskelig i går. AGF kom til Parken for å ta med seg poeng og jobbet destruktivt for å forhindre hjemmesjanser.

Kampåpningen ble verst tenkelig for vertene da en av fire FCK-debutanter - svenske Tomas Antonelius - måtte ut med rødt kort etter to minutter.

Mykland måtte ta tak i det defensive, mens vertskapet fortsatte i 4-4-1. Likevel likte den danske landslagssjefen Morten Olsen det han fikk se. Han møter Norge på onsdag.

Olsen-ros

- Jeg forsøkte jo å hente Mykland til Brøndby da jeg var trener der for ti år siden, så jeg kjenner ham som spiller. I dag spilte han en rimelig ok kamp, men jeg tror han kommer til å bli verdifull for FCK, sier Olsen til Dagbladet.

- Er det greit å slippe Mykland på onsdag?

- Ja, men for nordmennene er det jo utrolig leit at han ikke spiller, understreker Olsen.

Myggen er ikke opptatt av det norske landslaget lenger. Nå er det familien som teller, i huset hvor «det er plass til fire» som Myggen kaller det, i Charlottenlund.

- Jeg kommer ikke til å gå på landskampen, sier den sjølerklærte landslagsnekteren.

Sjøl om Norge møter Danmark på Brøndby stadion - i byen Mykland skal bo i til 2004.

BANENS BESTE: Erik Mykland hadde ikke en eneste feilpasning i løpet av de første 38 minuttene, og fansen var ikke i tvil: Myggen ble kåret til banens beste.