- Hold kjeft, Berg

Nederlands landslagssjef slår tilbake mot Henning Berg.

(Dagbladet.no): Den norske midtstopperen får store overskrifter i Storbritannia etter et Aftenposten-oppslag der Berg hevder han er ute av laget fordi Rangers-manager Alex McLeish vil gjøre Nederland en tjeneste.

34-åringen mener Frank De Boer foretrekkes i midtforsvaret fordi Nederland-backen skal komme i kampform for landslagssjef Dick Advocaat innen EM-sluttspillet.

Bergs uttalelser får Advocaat til å tenne i dagens utgave av den skotske avisa The Herald.

- Jeg kjenner ikke Henning Berg, men jeg synes han skal holde kjeft. Hvis Rangers går gjennom en tøff tid, skal han støtte Alex i stedet for å komme med sånne utspill. Det er bare søppel, sier Advocaat.

Nonsens fra Berg

De Boer er blitt foretrukket framfor Berg i tre av de fire siste kampene.

- Er det spilleren eller trenerens feil dersom en spiller ikke er på laget? Alex ville aldri valgt noen spillere enn de 11 han synes er best for kampen, sier Nederland-sjefen som innrømmer at han og McLeish snakket om De Boer før backen ble hentet fra tyrkiske Galatasaray i januar.

- Det er nonsens hvis han tror Alex har hentet inn de Boer bare for min skyld.

Manager Alex McLeish er ifølge den skotske avisa rasende på Berg etter nordmannens utspill.

- Jeg er manager i Rangers, og jeg bestemmer hvem som spiller eller ikke spiller på laget. Utover det vil jeg ikke kommentere det Berg har sagt, sier McLeish.

Forræderi mot Rangers

Ifølge avisa har den tidligere Norge-kapteinen begått «forræderi» overfor Rangers og samtidig ødelagt alle muligheter til å få sjansen mot Celtic i cupen til helga.

Berg sier til Aftenposten i dag at han ikke har fått reaksjoner fra McLeish etter utspillet.

- Vi får vente og se. Hvis han har trøbbel med dette, så er det hans problem. Han har skapt situasjonen selv. Jeg sier ikke annet enn sannheten, og jeg regner med at det blir akseptert, sier Berg til avisa.

FRESER MOT BERG:</B> Nederlands landslagssjef, her med EM-trofeet, avviser at han har noe med vrakingen av Henning Berg å gjøre.
FORBANNA BERG:</B> Ei skotsk avis kaller nordmannens utspill for «forræderi».