RASENDE: Danmarks trener Ulrik Wilbek var rasende på en dansk journalist som spurte hvorfor han droppet pressekonferansen etter finalentapet mot Spania. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
RASENDE: Danmarks trener Ulrik Wilbek var rasende på en dansk journalist som spurte hvorfor han droppet pressekonferansen etter finalentapet mot Spania. Foto: REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

«Hold kjeft, dere er avskyelige»

Ulrik Wilbek gikk amok etter spørsmål om sykdom.

• Se klippet hos danske Ekstra Bladet her.

(Dagbladet): Danmark ble knust av Spania 35-19 i finalen i håndball-VM.

- Det er det mest pinlige noensinne, sa den danske spilleren Rene Toft Hansen.

Trener Ulrik Wilbek har også fått kritikk etter stortapet - og verken pressen eller den spanske landslagsledelsen likte at Wilbek droppet pressekonferansen etter finalen.

Senere har Wilbek unnskyldt seg meg at han var syk. Da danskene kom hjem til Danmark i dag, ble Wilbek forbanna på en reporter fra Ekstra Bladet som spurte om håndballtrenerens sykdom. Wilbek avsluttet det hele med å skjelle ut reporteren. Video av intervjuet kan du se her.

- Ja, jeg har det bedre i dag, sier Wilbek på spørsmål om helsen.

- Hvorfor kom du ikke på pressekonferansen i går?

- Det var fordi jeg var syk.

- Du var syk, men du var jo under hele kampen...

- Vet du hva, jeg synes du er tullete. Hold kjeft, så frekk du er. Det var forferdelig. Jeg sier til deg at jeg var syk, og da oppfører du deg ordentlig. Hold kjeft, dere er avskyelige, sa Wilbek, mens han rasende gikk fra reporteren.

Danmark jaktet på sin første VM-tittel for menn, men var i realiteten aldri i nærheten i finalen. Spanjolene gikk til pause med overlegne 18-10.

Wilbek sier til BT at han valgte å holde sykdommen hemmelig.

- De tre-fire siste dagene var jeg plaget av et fysisk ubehag, men jeg unnlot å fortelle om det. Vi hadde som kollektiv langt viktigere ting å fokusere på, sier Wilbek.