- Hold kjeft, Johaug

Therese Johaug kunne gjerne tenke seg at det blir utdelt bonussekunder på distanserenn i Tour de Ski. Expressen-kommentator Tomas Petterson kjøper ikke resonnementet.

FORKLARTE SEG: Therese Johaug møter pressen etter trening på en hviledag i Toblach.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORKLARTE SEG: Therese Johaug møter pressen etter trening på en hviledag i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug fikk i dag spørsmål om de nye reglene i Tour de Ski.

På de to sprintene får vinneren 60 bonussekunder. I distanserennene derimot er det ikke bonussekunder til vinneren lenger. Tidligere fikk de tre på topp henholdsvis 15, 10 og 5 sekunder for seieren, men dette er fjernet i år.

Det liker ikke Johaug:

- Jeg syns det er litt synd at de tar bort bonussekunder på distanserennene. Slik som i går (lørdag), når det er fellesstart og når det er enkeltstart i Toblach, at man kunne fått noen bonussekunder for at man faktisk vinner et skirenn der også, på lik linje med sprint, uttalte hun til VG.

Johaug er langt fra alene om det synet. Den russiske treneren Marcus Cramer uttalte overfor Aftonbladet at det var for mange bonussekunder i sprinten i Tour de Ski, og mente at det beste hadde vært å fjeren alle bonussekundene.

Den svenske treneren Magnus Ingesson utrykte også forståelse over at bonussekundnene blir diskutert.

MASSEFALL: Det gikk skikkelig galt i sprintfinalen da de svenske langrennsløperne åpnet sesongen. Vis mer

Slår tilbake

Johaugs svar på bonussekund-spørsmålet får Expressens Tomas Pettersson til å fyre seg opp. I en kommentar ber han Johaug om å ti stille:

- Hold kjeft, skriver han.

Pettersson mener at det absolutt ikke er Johaug eller de andre distanseløperne som har rett til å klage, men at det er sprinterne som lider.

Den svenske kommentatoren argumenterer først med at sprint er noe du vinner med tideler, mens det er mulig få en god luke på distanserennene.

- Det er tydelig at alle tenker på seg selv. Til og med Johaug, skriver Pettersson videre hos Expressen.

Videre argumenterer den svenske eksperten med at bare to av sju renn i Touren er sprint, og at det er sprinthelg i verdenscupen både helga før og helga etter Tour de Ski.

Johannes Høsflot Klæbo, som kjemper om Tour-seieren valgte å stå over verdenscupen helga før, mens mange andre sprintere «må» stille opp for å kjempe om seier.

Effekten er at flere av sprinterne hopper av Touren midtveis, noe for eksempel Maiken Caspersen Falla allerede har valgt å gjøre.

EXPRESSEN-KOMMENTATOR: Tomas Pettersson. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
EXPRESSEN-KOMMENTATOR: Tomas Pettersson. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Vil ha ny forandring

Johaug svarte altså at hun syns det var synd at de tok bort bonussekundene, mens Pettersson håper at det blir enda større forandringer i framtida.

Han skriver at sprintrennene både er dramatiske, underholdende og uforutsigbare.

- Jeg lurer på hvorfor sprinterne aldri blir tatt på alvor, skriver han og kommer med ønsket om at tre av de sju Tour de Ski-etappene blir sprint i framtida.

Johaug er fortsatt storfavoritt til å vinne Tour de Ski, til tross for at hun røk ut i kvartfinalen av søndagens sprint Russiske Natalja Neprjajeva leder sammenlagt - ett sekund foran Anamarija Lampic og fem sekunder foran nevnte Johaug.

TOUR DE SKI (2 AV 7 ETAPPER)

1) Natalja Neprjajeva, Russland 31.18, 2) Lampic 0.01 min. bak, 3) Johaug 0.05, 4) Udnes Weng 0.08, 5) Weng 0.16, 6) Moa Lundgren, Sverige 0.23, 7) Østberg 0.27, 8) Jacobsen 0.27, 9) Ebba Andersson, Sverige 0.28, 10) Emma Ribom, Sverige 0.31. Øvrige norske: 16) Smedås 0.57, 18) Kalvå 0.59, 21) Haga 1.03, 28) Slind 1.26, 32) Falla 1.48.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer