SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har fått en knallstart som midlertidig manager i Manchester United. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har fått en knallstart som midlertidig manager i Manchester United. Foto: NTB scanpixVis mer

- Hold opp! Jeg heter Ole

Solskjær vil ikke bli kalt for «boss» i Manchester United.

Mens José Mourinho (56) forlangte en solid dose respekt fra omgivelsene, har Ole Gunnar Solskjær (45) en løsere snipp. Det går fram av et intervju Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb har gjort med manageren.

Intervjuet blir gjengitt i flere engelske aviser, deriblant The Times. Solskjær ønsker simpelthen ikke at staben i United kaller ham for «boss» - eller sjef.

- Det handler om verdier i familien, sier Solskjær i et eksklusivt intervju med United-Supporteren.

- At alle bryr seg om hverandre, støtter hverandre og kjenner hverandre. Kath (resepsjonisten som har jobbet i United i over 50 år) var den personen jeg så da jeg kom hit. Jeg møtte ansatte som har vært her siden jeg var spiller. De begynte å kalle meg for «boss». Jeg sa til dem: «Hold opp! Jeg heter Ole. Mitt navn er Ole. Kall meg for Ole», forteller Solskjær i intervjuet.

- Vi har kjent hverandre i så mange år. Jeg ville ikke at de skulle kalle meg for boss.

Vennligere atmosfære

The Times tolker dette som en signal om at klubben har en langt vennligere atmosfære enn tidligere. Lars Morten Olsen var mannen som intervjuet Solskjær for United-Supporteren.

- Det tok 30 dager fra han fikk jobben til jeg møtte ham, forteller Olsen til Dagbladet.

- Sist gang jeg fikk møte en United-manager, var under Sir Alex Ferguson. Trenerne etterpå fikk jeg aldri kontakt med. Men Ole tok seg god tid. Jeg har intervjuet ham mange ganger. Han svarte oppriktig og ordentlig. Det var storartet å treffe ham, sier Olsen.

Viktigste bidrag

Solskjærs menneskelige egenskaper blir av flere trukket fram som hans viktigste bidrag i klubben. Der det kan se ut som om Mourinho nøret opp under en fryktkultur, snakker Solskjær vennlig til folk. Han gir spillerne selvtillit og tro. Og resultatet ser vi: Paul Pogba og Marcus Rashford herjer som aldri før.

Mourinho klagde over at han ikke fikk nok penger til spillere. Nå sier assistenttrener Mike Phelan at han er sikker på at dagens tropp er god nok til å vinne alt.

- Målet vårt er å bli enda bedre. Vi skal prøve å pushe spillerne videre. Jeg har opplevd mye i Manchester United. Nå vil jeg at neste generasjon spillere skal gjøre det samme, sier Phelan i et intervju med United Review.

Sensasjonelt

Solskjær har så langt ledet United i ti kamper. Ni har endt med seier, en med uavgjort.

Den midlertidige ansettelsen blir sett på som sensasjonell, men samtidig er det viktig å huske at han ikke har oppnådd noe «håndfast» ennå.

Flere eksperter mer enn antyder at klubben bør ende på fjerdeplass, noe som sikrer Champions League neste år. I tillegg kan utfallet av kampen mellom United og Paris Saint-Germain i Champions Leagues åttedelsfinale bli avgjørende for den videre skjebnen.

Med seier viser Solskjær at han er i stand til å felle en stor skalp. En exit der alt framstår sjanseløst, kan få alarmklokkene til igjen å ringe i klubben.

Manchester United har muligheten til å vinne FA-cupen allerede i år. Neste utfordring i Premier League er Fulham borte lørdag.