Gjert Ingebrigtsen i friidretts-EM

Hold pappa unna!

For norsk friidrett er dette noe mer enn en vond familiekrangel. Derfor må lederne beskytte Jakob under mesterskap.

NY HVERDAG: Så tett var det mellom trenerpappa Gjert og Jakob under OL i Tokyo seinest i fjor. Nå ønsker stjerneløper ingen som helst kontakt med faren i EM. Den endringen må lederne i norsk friidrett ta konsekvensen av for å gi Jakob Ingebrigtsen maksimale betingelser for å konkurrere best mulig. FOTO: Lise Åserud / NTB
NY HVERDAG: Så tett var det mellom trenerpappa Gjert og Jakob under OL i Tokyo seinest i fjor. Nå ønsker stjerneløper ingen som helst kontakt med faren i EM. Den endringen må lederne i norsk friidrett ta konsekvensen av for å gi Jakob Ingebrigtsen maksimale betingelser for å konkurrere best mulig. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JAKOB INGEBRIGTSEN hadde ingen problemer med å kvalifisere seg for EM-finalen på 1500 meter. Den regjerende mesteren kom rett fra treningsleir i høyden til Olympiastadion i München sammen med storebror Henrik, og løp lett inn til seier på 3.38.48.

Men med pågående konflikt i Ingebrigtsen-familien, tar ledelsen i norsk friidrett en sjanse ved å sende pappa Gjert til det samme mesterskapet som trener for en konkurrerende norsk utøver.

Seinest på et digitalt pressetreff før gårsdagens EM-start, var Jakob Ingebrigtsen mer enn tydelig. Han vil ikke ha noen som helst kontakt med faren sin under dette mesterskapet:

- Nei, sa Jakob på spørsmål fra Dagbladet om han ønsket å få råd fra pappa under EM.

Så utdypet Jakob forholdet mellom dem på og rundt banen når han er i konkurransemodus:

- Jeg er ikke der for å ha dialog med noen; jeg er der for å springe løp. Den eneste dialogen har jeg med meg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer