Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder buen med foten, trekker av med munnen

Armløse Matt tok sølv i bueskyting.

EFFEKTIV: Matt Stutzman får spørsmål om hvilken idrett han deltar i under Paralympics, uten buen på plass tror få at han er bueskytter. Foto: Scanpix / REUTERS / Lucas Jackson
EFFEKTIV: Matt Stutzman får spørsmål om hvilken idrett han deltar i under Paralympics, uten buen på plass tror få at han er bueskytter. Foto: Scanpix / REUTERS / Lucas Jackson Vis mer

Den amerikanske bueskytteren Matt Stutzman klarte mandag å sikret sølvet i paralympics.

Prestasjonen er unik, for han er født uten armer. Det var bare finnen Jere Forsborg som klarte å slå amerikaneren i klassen for compoundbuer.

Finnen som bruker begge armene, måtte slite for å hale seieren i land, men til slutt ble det finsk gull med 6-4 i duellskytingen.

Stutzman holder buen med venstre fot, mens han bruker munnen til å trekke pilen tilbake slik at han kan få skutt. Teknikken han bruker er helt spesiell, men samtidig veldig effektiv.

- Jeg får hele tiden spørsmål om hvilken idrett jeg er med i her i den paralympiske deltakerbyen. De aller fleste tror jeg er svømmer, forteller Sturtzman til avisen The Telegraph.

- Mange lurer da på hvordan jeg holder buen, og da svarer jeg som sant er, at jeg holder den beina. Samtidig legger jeg gjerne til at alle gjør vel det, sier Stutzman smilende.

Den unike amerikaneren har forresten verdensrekorden i verdens lengste bueskudd. I fjor traff han en blink på 210 meters avstand, og det klarte han ved å holde buen med beinet og trekke av munnen.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media