Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder det for Tromsø?

Knapp seier etter enormt sjansesløseri i E-cupen.

KNAPP SEIER: Tromsøs Aleksandar Prijovic sendte laget sitt i en fortjent ledelse hjemme mot Partizan Beograd. Men Partizan slo tilbake og har et flott utgangspunkt før returmøtet i Beograd neste uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KNAPP SEIER: Tromsøs Aleksandar Prijovic sendte laget sitt i en fortjent ledelse hjemme mot Partizan Beograd. Men Partizan slo tilbake og har et flott utgangspunkt før returmøtet i Beograd neste uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Partizan Beograd 3-2.

Tromsø vant, men har all grunn til å klø seg i hodet over at seieren ikke ble større mot Partizan Beograd i den første play-off runden i Europa League.

Snaue ti minutt før slutt satte hjemmelaget inn 3-1 og det så ut som Per Mathias Høgmos lag hadde sikret seg et strålende utgangspunkt før returmøtet i Serbia.

Men Partizan slo rett tilbake, reduserte og sørget for at de er favoritter til å gå videre sammenlagt.

Sjansesløseri
Til pause hadde hjemmelaget all grunn til å forundre seg over at de ikke hadde sikret en komfortabel ledelse. For selv om et ballsikkert bortelag tidvis viste at de var kapabel til å gjøre livet vanskelig for Tromsø-forsvaret, var det vertene som hadde sjansene.

Allerede etter fire spilte minutter hadde både Thomas Drage og Magnus Andersen vært tilnærmet alene med Partizan-keeper Vladimir Stojkovic.

Mens Drage med litt godvilje kan unnskyldes for å ha valgt innlegg foran skudd, var det verre med Andersen. I stedet for å avslutte på mål, sendte han en pasning rett til nærmeste forsvarer.

Innledningen var et godt tegn på at Tromsø skulle komme til rikelig med sjanser. Stopper Fredrik Björck fikk en avslutning reddet på streken, mens Ondrasek aldri klarte å få ballen i det åpne målet etter at Stojkovic bommet fullstendig på en enkel ball.

Fikk uttelling
Den eneste som klarte å treffe var Tromsøs nyinnhentede spiss Aleksandar Prijovic. Den halvt serbiske spissen headet inn et flott innlegg fra Thomas Drage og sendte hjemmelaget i føringen.

Like før pause slo riktignok Partizan tilbake. Ruben Kristiansen ble lurt av Vladimir Volkov, som traff Sasa Markovic med et flott innlegg. Markovic gjorde akkurat som Prijovic i andre enden og headet inn utlikningen.

Sjansesløseri del 2
Det manglet ikke på underholdningen i den andre omgangen heller. Tromsø rullet opp angrep etter angrep i jakt på sin andre scoring.

LURT: Ruben Kristiansen henger med hodet etter å ha blitt driblet av Vladimir Volkov. Partizan-vingen fant lagkamerat Sasa Markovic og serberne kunne juble for utlikning. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LURT: Ruben Kristiansen henger med hodet etter å ha blitt driblet av Vladimir Volkov. Partizan-vingen fant lagkamerat Sasa Markovic og serberne kunne juble for utlikning. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Men verken Prijovic, toppscorer Ondrasek eller noen av de andre Tromsø-spillerne klarte å sette mulighetene.

Så løsnet det. Først headet Fredrik Björck inn 2-1 etter en corner fra Thomas Drage.

Og like etter så det plutselig veldig lyst ut for Tromsø. En flott dødball fra Ruben Yttergård Jenssen fant Kara, som headet inn 3-1 og det som ville vært et glimrende utgangspunkt for hjemmelaget.

Det varte i et knapt minutt. Partizan gikk rett i angrep, fant innbytter Aleksandar Mitrovic, som nydelig headet inn en potensielt livsviktig redusering for gjestene.

På slutten kunne begge lag scoret både én og to ganger, men da hadde alle for lengst glemt å holde orden på sjansestatistikken på Alfheim. Returmøtet spilles i Beograd torsdag om en uke. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media