Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder framtidsplanene hemmelig: - Nå har du stilt det spørsmålet i tusen varianter

Men Bjørndalen (42) kan ikke huske sist han hadde det så gøy.

FIRE MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen poserer med sine fire VM-medaljer i skisyting fra jubeldagene i Holmenkollen. 42-åringen viser at han fortsatt kan hamle opp med de fleste, men vil likevel ikke røpe noe om framtidsplanene ennå.
FIRE MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen poserer med sine fire VM-medaljer i skisyting fra jubeldagene i Holmenkollen. 42-åringen viser at han fortsatt kan hamle opp med de fleste, men vil likevel ikke røpe noe om framtidsplanene ennå. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): 42 år gammel har Ole Einar Bjørndalen levert et av sine aller beste mesterskap. Med VM-bronsen på dagens fellesstart i Holmenkollen er valørsamlingen komplett fra hans 19. verdensmesterskap - etter stafettgull og to sølvmedaljer fra før.

VM-avslutningen rørte selv mannen med 57 medaljer OL og VM.

- Kan ikke forvente mer - Fire medaljer er helt rått. Jeg har hatt noen store oppevelser i tidligere mesterskap, men VM på hjemmebane har vært et eventyr. I Oberhof er kanskje like mange mennesker, men rammen rundt har vært klart mye bedre her, selv om jeg er litt hjemmepatriot, sier Ole Einar Bjørndalen.

Selv om Martin Fourcade ble slått av gullvinner Johannes Thingnes Bø i dag, så ble franskmanen VM-kongen i Holmenkollen. Bjørndalen har likevel levert på et nivå som får alle rundt ham til å måpe - ikke minst tatt i betraktning at han har fylt 42 år.

- Gull, sølv og bronse... Du kan ikke forvente noe mer, sier Bjørndalen.

Og utdyper:

- Å ta medalje i skiskyting... Det vil jeg gjerne informere media om. For det er så lett å si at det var enklere før, men se på Johannes. Han har vært millimetre unna, og havnet på fjerdeplass. Nå fikk han et fortjent gulløp. Det er mange som satser, det er så mange med kapasitet til å være på pallen. Så om du kommer gjennom nåløyet akkurat i de ti dagene VM er, så er du rå, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Og minner om følgende:
 
- Om du misykkes med ski en dag så er du ikke i nærheten av topp ti. Og med en dårlig standplassopptreden så er du ikke i nærheten av topp 30 engang. Det er så mange parametre som må treffe.

IQ-skole Når Bjørndalen da likeve leverer fire medaljer på seks tøffe VM-løp, så er det ikke rart at han får spørsmål om framtida. For hvorfor i a verden skal ha gi seg nå - etter et mesterskap som viser at han fortsatt både henger med og til tider hamler opp med unggutta.

Da en TV2-reporter hamret på med det spørsmålet på dagens pressekonferanse, så kom det for en gangs skyld et mørkt lys i øynene til Bjørndalen:

- Nå har du stilt det spørsmålet i tusen varianter. Vi skulle hatt en IQ-skole på dere i TV2-laget.

Men selv om han ikke vil røpe noe om framtida på nåværende tidspunkt, så er det stadig færre som er i tvil om at han vil satse for fullt fram mot OL i Pyeong Chang i 2018.

Som skiskytter er han nå nemlig helt rå.

- Jeg har vært i bedre form i flere mesterskap, men VM har vært over all forventning. Jeg har truffet bra. Nå er jeg veldig bra som skiskytter. Før har jeg hatt noen rå skirenn, men nå er det hele pakka som er bra.

- Føler meg ung - Dessuten er jeg på et bedre nivå i dag enn da jeg gikk inn i VM, og det er moro. Nå gleder jeg meg til å reise videre til Russland og verdenscupavslutningen der.

Han legger heller ikke skjul på at alderen på ingen måte tynger.

- Jeg er tilfreds med situasjonen og føler meg ikke som 42, nei. Jeg føler meg ganske ung, jeg gjør det. Og så er det trivelig å være sammen med de gutta som er litt yngre også, selv om jeg ikke klarer å henge med på alle ablegøyene. Men de er lette å være sammen med, sier Ole Einar Bjørndalen.

Og da er det vel ingen grunn til at kongen av skiskytng skal snyte folket for flere store øyeblikk.

RETT BAK: Ole Einar Bjørndalen var rett bak Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade, som stakk med de to gjeveste medaljene. - Jeg hadde litt for mye respekt da Johannes stakk, og hadde mye derfor mye krefter igjen på slutten.
RETT BAK: Ole Einar Bjørndalen var rett bak Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade, som stakk med de to gjeveste medaljene. - Jeg hadde litt for mye respekt da Johannes stakk, og hadde mye derfor mye krefter igjen på slutten. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media