Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder gjengene borte

Politiet på Ekebergsletta er i høy beredskap. Voldsgjengene fra Oslo sentrum slipper ikke til på sletta.

- Kommer de, blir de sendt rett hjem, sier politiinspektør Dag Berg Hansen til Dagbladet.

- I fjor fikk vi bygd opp et skriftlig bortvisningssystem. Personer som er uønskede på sletta, sendes bort og må skrive under på at de ikke har lov til å dukke opp her på ei uke.

- Gjør de likevel det, blir de tatt med på stasjonen og bøtelagt, sier Berg Hansen. Han understreker at politiet ikke er redd for å benytte seg av retten til å bortvise uønskede personer.

- Vi benyttet oss av denne muligheten 12 ganger under fjorårets Norway Cup. Det har gitt resultater. I år har vi ennå ikke hatt problemer med gjengene.

Blir heller i byen

Politifolk fra alle deler av Oslo er samlet på Ekeberg. I tillegg er 35 representanter fra utekontakten i bydelene til stede i Norway Cup-uka. Det gir politiet en kjempemulighet til å kartlegge gjengenes bevegelser.

- Når disse personene kommer hit, blir de møtt av folk som vet hvem de er. Vi har jo politifolk fra alle deler av Oslo. De kjenner gjengmedlemmene. Det er ikke så gøy å komme opp hit når vi kjenner gutta med fornavn og personnummer. Da blir de heller igjen i byen.

- På dagen kan det være over 30 politifolk til stede her oppe. Området er så lite at vi føler at vi har god oversikt.

PATRULJE: Politiet har opptil 30 mann på Ekebergsletta til enhver tid - dette er Ole, Odd Jørgen og Jan Daniel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media