Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder igjen V75-gevinst og avhører alle kuskene

Full gransking etter milliondrama og rykter om fiksing.

 MILLIONER PÅ SPILL:  28 millioners-hesten Ramstad Loke og kusk Kristian Malmin presser opp tempoet utvendig fra nestfavoritten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten under milliondramaet i V75-7 i Drammen lørdag - med den DNT-ansatte som tilskuer ved gjerdet. FOTO: TRAV24.NO
MILLIONER PÅ SPILL: 28 millioners-hesten Ramstad Loke og kusk Kristian Malmin presser opp tempoet utvendig fra nestfavoritten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten under milliondramaet i V75-7 i Drammen lørdag - med den DNT-ansatte som tilskuer ved gjerdet. FOTO: TRAV24.NO Vis mer

(Dagbladet): Norsk Rikstoto sperrer en V75-gevinst på over 500 000 kroner til en spiller som er ansatt i Det Norske Travselskap (DNT) etter ryktene om løpsfiksing i det siste V75-løpet i Drammen lørdag.

Samtidig skal samtlige 14 kusker i V75-finalen forklare seg om de har blitt forsøkt påvirket foran det siste løpet, der hele ni av hestene hadde gitt en utbetaling på 28,8 millioner kroner.

Stoppet nestfavoritt
Men den DNT-ansatte hadde ikke streket for nestfavoritten Føynland Kongen, som ble bemerkelsesverdig hardt presset underveis av 12. valget Ramstad Loke - og kom sliten i mål til en 2. plass.

Ramstad Loke ble kusket av Kristian Malmin - som er en venn av den DNT-ansatte. Hesten forsvant ut av seierskampen 500 meter før mål.

En DNT-ansatt på jobb hadde gjort det klart for flere kusker at det har han som satt med «gullbongen» før det siste løpet. Det bekreftet Kristian Malmin til Dagbladet i går.

Favoritten Gomnes Tornado vant løpet - og V75-gevinsten ble dermed 534 000 kroner. Den travansatte fikk i tillegg inn en del femmere og seksere på bongen. Slik at totalgevinsten ble 575 000 kroner.

Fikk bare 30 000 Rikstoto-direktør Harald Dørum forklarer dette om vinnerkupongen på 575 000 kroner, som foreløpig ikke blir utbetalt:

- Etter spillereglementets paragraf 8.7  kan vi sperre gevinstkuponger for utbetaling inntil 145 dager for å undersøke om alt har gått rettmessig for seg. Det har vi gjort nå. Det var en kamerat av den travansatte som hevet maksimumsbeløpet på 30 000 kroner kontant på Drammen travbane lørdag og registrerte resten til sin bankkonto. Dette  beløpet holder vi nå igjen, sier Dørum til Dagbladet.

Ansatte i DNT og Norsk Rikstoto har lov til å spille, dersom de ikke er direkte involvert i løpsavviklingen. Kusker har ikke lov til å spille  når de kjører selv.

I løpet av en ukes tid blir det avklart hva som skjer med den unge mannens arbeidstilknytning til Det Norske Travselskap.
- Jeg hadde et møte med han i dag, og han kommer ikke til å ha arbeidsoppgaver den første tiden som er knyttet direkte til sport eller spill, sier generalsekretær Øystein Dahle i DNT til Dagbladet.

Både Dahle og Rikstoto-sjef Harald Dørum er opptatt av å finne ut av hva som skjedde på stallsiden før lørdagens milliondrama for å legge «innsideryktene» døde.

Dagbladet har forsøkt å få tak i den DNT-ansatte, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Her kan du selv se i Norsk Rikstotos løpsarkiv hva som skjedde i i løpet som blir gransket - klikk først på lørdag og deretter 10. løp Drammen.

 ODDSKUSK:   Travkusk Kristian Malmin vinner V75-løp lørdag med storoutsideren Løv Sjura. Nå står han i fokus for sin disponering i det siste V75-løpet, der det sto om 28,8 millioner kroner. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
ODDSKUSK: Travkusk Kristian Malmin vinner V75-løp lørdag med storoutsideren Løv Sjura. Nå står han i fokus for sin disponering i det siste V75-løpet, der det sto om 28,8 millioner kroner. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com. Vis mer