Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Holder ikke til opprykk

Over seks tusen tilskuere så Fredrikstads comeback i 1. divisjon. Selv om storspillet uteble, endte det med seier.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Seieren kan Fredrikstad takke måltyven Markus Ringberg (26) og en uheldig Skeid-kaptein Erik Noppi for.

- Men det spillet vi presterte i går, holder ikke til opprykk. Da må vi komme mye høyere på banen, og angripe med mer folk. I går falt vi altfor langt tilbake, sier Markus Ringberg til Dagbladet.

Sammen med Lars-Petter «Biffen» Hansen er han måltyven på Fredrikstad-laget. I Mjällby lagde han 35 mål i 2000- og 2001-sesongene. I Fredrikstad i fjor stoppet han på 34. I treningskampene i år har han scoret et tjuetall mål på 16 kamper.

- Rein flaks

- 1- 0-målet midtveis i førsteomgangen i går var rein flaks.

Mandalskam.- Start

1- 0

(0- 0) Stadion: Idrettsparken. Tilskuere: 4182

Mål: 1- 0 Eivind Karlsbakk (79). Dommer: Roy Helge

Olsen, IK Våg. Gult kort: Leif Gunnar Smerud, Mandalskameratene, Kristoffer Hæstad, Fredrik Strømstad, Start.

FAKTA

Fredrikstad- Skeid 2- 0

(1- 0) Stadion: Fredrikstad stadion. Tilskuere: 6299

Mål: 1-0 Markus Ringberg (23), 2-0 Olof Watson (88). Dommer: Bjørn Gunnar

Sælen, Bjørnar. Gult kort:

Roger Risholt, Fredrikstad, Yngvar Ånensen, Skeid.

Jeg sto der ballen kom, og hadde bare å sette den i mål, sier Ringberg om scoringen som roet nervene til FFK-trener Knut Torbjørn Eggen, og resulterte i ekstase på tribunen.

Før ballen falt ned i beina på Ringberg, hadde den først vært borti leggen til Skeid-kaptein Erik Noppi.

- Også ved 2- 0-målet var jeg borti ballen. Skuddet fra Olof Widén Watson forandret retning i brystkassa mi, og føk inn. Synd, men det er slikt som skjer, sier Noppi til Dagbladet.

Også i forkant av 2- 0-målet var han uheldig.

- Når jeg ikke scoret, burde jeg fått straffespark i stedet. I stedet lot dommeren spillet gå videre, sier ulykkesfuglen Erik Noppi.

For Fredrikstad-spillerne var kampen i går et godt eksempel på forskjellen på 2. og 1. divisjon.

- Det er et mye tøffere klima i 1. divisjon. Som spiss blir du tatt mye hardere. Dette er noe vi vil venne oss til. Samtidig må vi heve oss mange hakk for å være med og kjempe i toppen, sier storscorer Markus Ringberg.

Foruten å være en måltjuv, er han teknisk og en god pasningslegger.

- For oss var det heldig at han valgte Fredrikstad foran fjorårssesongen, sier trener Knut Torbjørn Eggen.

- Bedre enn Skeid

1. divisjons-comebacket karakteriserte han som «en bra hverdagskamp».

- Vi var bedre enn Skeid på den siste tredjedelen av banen, og skal bli enda mye bedre utover i sesongen. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle spille ut Skeid i seriepremieren, sier Knut Torbjørn Eggen.

126 måneder har gått siden forrige gang Fredrikstad var i 1. divisjon. 1984 er den foreløpig siste sesongen i toppserien. I Fredrikstad snakker man om en ny storhetstid. Men da må aristokratene med ti cup- og ni seriemesterskap heve seg mange hakk fra det spillet laget presterte i går.

INGEN PLANKEKJØRING: Fredrikstad fikk ingenting gratis av Skeid. Her blir Markus Ringberg taklet av Skeid-spiller Erik Noppi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media