- Holder ikke

Nok en gang klarte ikke de norske hopperne å få en god opplevelse som lag. - Det holder ikke, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om to av hoppene. Men for Polen var det enda verre i heksegryta i Zakopane.

RINGSIDE I POLEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
RINGSIDE I POLEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Østerrike vant lagkonkurransen i hopp foran Polen og Tyskland lørdag ettermiddag. Slovenia ble nummer fire, Norge kom på femteplass - noe som isolert sett er en fiasko.

De polske hjemmeheltene endte ett fattig poeng bak Østerrike etter åtte hopp. Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, merket seg det som skjedde i hoppanlegget i Zakopane, sør i Polen:

- Stemningen var helt fantastisk. Det er et trykk her som du ikke opplever så veldig mange andre steder. I alle fall i vår idrett, forteller han til Dagbladet lørdag kveld.

VANT: Østerrike gikk til topps i lagkonkurransen. Fra venstre: Stefan Kraft, Manuel Fettner, Michael Hayböck og Daniel Tschofenig. Foto: AP / NTB
VANT: Østerrike gikk til topps i lagkonkurransen. Fra venstre: Stefan Kraft, Manuel Fettner, Michael Hayböck og Daniel Tschofenig. Foto: AP / NTB Vis mer

- Men det ble ganske stille da Østerrike fikk ett poeng mer enn Polen til slutt. Det var det mange som ble skuffet over, sier Bråthen, som var ringside den mektige Wielka Krokiew-bakken.

På Viaplay ble det anslått at mellom 25 000 og 30 000 tilskuere befant seg i anlegget. Utenfor sto flere tusen tilskuere som ikke fikk billett.

ELLEVILT: Zakopane i Polen er kjent for å være en heksegryte. Foto: Privat
ELLEVILT: Zakopane i Polen er kjent for å være en heksegryte. Foto: Privat Vis mer

De fire hopperne til Østerrike fikk til sammen 1151,5 poeng. Polen endte på 1150,5 poeng. Norge var 38,1 poeng bak Østerrike.

For Norge deltok Marius Lindvik, Kristoffer Eriksen Sundal, Johann André Forfang og Halvor Egner Granerud.

- Det var mye bra hopping. Men to av hoppene var ikke på det nivået vi vet at utøverne normalt er på. Avstanden opp ble ikke avskrekkende. Men det ble jo femteplass, da, oppsummerer Bråthen.

ANNENFIOLIN: Halvor Egner Granerud og Norge måtte spille annenfiolin i Polen lørdag. Foto: AP / NTB
ANNENFIOLIN: Halvor Egner Granerud og Norge måtte spille annenfiolin i Polen lørdag. Foto: AP / NTB Vis mer

- Hvilke hopp var ikke i nærheten?

- Førstehoppet til Eriksen var ikke det han er god for. Det samme gjelder det siste hoppet til Lindvik.

Granerud var i en egen klasse for Norge i Hoppuka og vant. Han hopper fortsatt meget godt, men Norge måtte spille annenfiolin i det polske kaoset. Uten laget blir det vanskelig for Granerud i en lagkonkurranse.

- Jeg tror Norge hadde hatt godt av en opptur som lag, sa Viaplay-ekspert Anders Jacobsen på direkten. Han antydet at resepten kan være å legge seg i trening på Lillehammer i en periode. Ski-VM i Planica starter i slutten av februar.

- Vi vet at vi har høyere kapasitet enn dette, erkjenner Bråthen overfor Dagbladet.

- Det er det vi må finne ut av hvordan vi skal ta ut. Robert Johansson er hjemme og pleier kroppen. Daniel-André Tande er ikke i form. Granerud og Forfang leverte to gode hopp. Det endte opp med to dårlige hopp fra Eriksen og Lindvik. I en lagkonkurranse holder ikke dette, dessverre. Dette er toppidrett, påpeker Bråthen.

GOD STEMNING: Publikum kommer tett på hopperne i Zakopane. Her er Østerrikes Manuel Fettner i aksjon. Foto: Reuters / NTB
GOD STEMNING: Publikum kommer tett på hopperne i Zakopane. Her er Østerrikes Manuel Fettner i aksjon. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Også i Hoppuka sleit Norge som lag. Søndag er det individuelt renn i Zakopane.

- Granerud sier han har nådd målet for sesongen - å vinne Hoppuka. Hvordan skal dere sørge for at han ikke slipper seg ned?

- Jeg tror ikke det er noe tema. Det er ingen som slipper seg ned. Dette er levebrødet deres. Han har klart det før. Og så får vi se om han klarer det en gang til, sier Bråthen om de potensielle triumfene som venter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer