TRAVLØP: Det var hesten Nuskat og kusken Eirik Frank Westberg som sto for løpets største overraskelse, og som gjorde at gevinsten ble så stor på Leangen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TRAVLØP: Det var hesten Nuskat og kusken Eirik Frank Westberg som sto for løpets største overraskelse, og som gjorde at gevinsten ble så stor på Leangen. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

Holder kjeft om 46 travmillioner

Vinneren fra Akershus like kald og rolig to dager etterpå.

(Dagbladet): Spilleren som håvet inn 46 millioner kroner lørdag, vil forsøke å holde tidenes tredje høyeste V75-gevinst hemmelig.

- Vi kan si at det er en nøkternt mann fra Akershus som tok storgevinsten.

- Jeg har snakket med han flere ganger, og han er like rolig i dag som en halvtime etter at han skjønte storgevinsten var i boks, sier salgs- og markedsdirektør Haakon Smerud i Norsk Rikstoto til Dagbladet.

Markedsdirektøren har ikke spurt hva mannen skal bruke pengene til. Og vinneren har heller ikke fortalt noe om det selv.

Smerud ringte vinneren lørdag ettermiddag. Han hadde levert kupongen registrert som sin kommisjonær, og dermed visste Norsk Rikstoto hvilken konto de 46 millionene skulle sende til. Helt nøyaktig: 46.065.752 kroner.

Surrealistisk - og rolig - Jeg spurte om han visste om gevinsten da jeg ringte en halv time etter at det siste løpet var i mål. Joda, han hadde fulgt med på tekst-tv. Han sa bare at det var helt surrealistisk at noe sånt skulle skje han.Ellers virket han helt rolig. Det samme sa han i dag, og var like rolig i telefonen, sier Smerud.

Den hemmelige storvinneren fortalte at han er en småspiller som liker å følge med på trav.

Norsk Rikstoto vil ikke opplyse mer om vinnerkupongen enn at den kostet 105 kroner å levere inn, og at det var mannen selv som hadde valgt ut hestene.

Tre-fire bankere Innleveringsprisen betyr at det må ha vært tre eller fire bankere i de sju løpene.

13. valget Nuskat og kusk Frank Westberg var den store «smellen» til 109 i vinnerodds i V75-3.

Andrevalget Movie Q.C. med championkusk Eirik Høitomt var en av fem hester i det siste løpet som ville gi storgevinst.

Den var streket på kupongen til 46 millioners-mannen fra Akershus.