Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder kjeft

BEITOSTØLEN (Dagbladet.no): De to siste vintrene har Thomas Alsgaard sagt sin hjertens mening om pampene i Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) og deres mer eller mindre «idiotiske» bestemmelser. Nå holder han kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lenger mulig å jekke opp Thomas. Der han før kritiserte FIS for hodeløse avgjørelser om jaktstarter over en dag, sprint og fellesstart, får jeg nå bare et lakonisk smil og noen lett hevede øyenbryn til svar.

Ski-politikeren Thomas har abdisert.

Kanskje ikke helt frivillig, han brenner fortsatt for sine synspunkter, men han har lært at det av og til er lurest å holde dem for seg selv.

- Jeg har vel lært, sier Thomas. - Det ble mye oppstyr, det ble slitsomt både å være i fokus og å gruble på disse tingene.

- Det gikk utover det sportslige, sier Thomas.

Han hadde ingen god sesong sist vinter. Han vet godt hvorfor.

- Det ble for mye utenomsportslige aktiviteter.

Fokus, fokus, fokus

Derfor engasjerer han seg ikke i den offentlige debatten om langrennssportens ve og vel. Derfor fisker han ikke lenger ørret når han har lyst. Derfor lar han rypehagla henge på veggen når steggen raper oppe i lia.Han har ilagt seg selv en selvdisiplin han før ikke har tatt så tungt. Nå følger han programmet, lyst eller ikke lyst.- Helt nødvendig, sier Thomas.- Men trives du med det, du har jo liksom vært kjent som en som kunne ta deg en fridag i ny og ne?- Trives og trives, jeg har vel funnet en balanse. Men det har vært tunge stunder. Særlig når jeg har vært inne i harde perioder. Det skal jeg ikke nekte for.

Må ha avveksling

Men i stedet for å ta en fisketur har Thomas lagt ut på dagens tredje økt. Slik var det ikke alltid før.- Men jeg har vært flink til å motivere meg selv. Tenkt framover på andre ting enn trening. Tenkt at om bare ei lita uke skal jeg kjøre rally, jakte, eller gjøre noe annen morsomt. Og da har jeg holdt ut.For Thomas har ikke kuttet ut verken rally eller jakt. Han bedriver det imidlertid bare når han har anledning til det.- Jeg må ha avveksling. Ellers hadde det neppe gått, sier Thomas til Dagbladet.no.

La meg vinne alt

Thomas er oppriktig glad i langrennssporten. Det er derfor han tidligere har engasjert seg så sterkt i de politiske avgjørelsene lederne har tatt.Nå skal sporten han er så glad i vise seg fram på et nytt kontnent. Det er en megasjanse for en idrett som så langt ikke har fått fotfeste i det enorme markedet USA og Canada er.- Klart det er kjempeviktig at vi blir lagt merke til under OL, sier Thomas.- Hva skal til for at langrenn virkelig kan ta av og bli populært der borte?- At det dukker opp en helt, en som vinner tre eller fire gull, eller at det skjer noe skikkelig dramatikk på stadion.- Kan den helten bli deg?- Klart det, jeg skal foreslå for de andre gutta på laget at de lar meg vinne alle øvelsene, sier Thomas.

REVANSJESUGEN: Lahti-VM ble ikke helt som Thomas Alsgaard hadde håpet. Nå vil han revansjere seg i vinterens OL. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart