Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder kjeft

Alex Ferguson er sår på grunn av kritikk i mediene den siste tiden. Så sår at han vil holde munn til han går av med pensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelske journalister er sjokkert over nyheten. I forhold til managere flest i engelsk toppfotball, som kan besvare ethvert spørsmål med en klisjé, er skotten en sitatfabrikk av Nils Arne Eggen-dimensjoner.

Mannen som for eksempel sa at Dennis Wise kan starte slåsskamp i et tomt rom har i samråd med sine rådgivere i Manchester United bestemt at han ikke vil uttale seg verken til TV, radio eller skrivende journalister resten av sesongen, unntatt før og etter mesterligakamper. Da er han forpliktet til det ifølge UEFAs regler.

Normalt har Ferguson hatt pressekonferanse hver fredag, og snakket også etter hver kamp. De siste seks månedene av hans regjeringstid i Manchester United vil han uttale seg bare til klubbens TV-kanal.

Han planlegger for øvrig en oppdatert versjon av sin selvbiografi som skal være klar kort tid etter sesongslutt. De som vil vite hva han tenker i løpet av det neste halvåret kan bli nødt til å kjøpe den for å finne det ut.

Avgjørelsen om å boikotte pressen vil neppe gjøre slutt på spekulasjonene om at Ferguson er i ferd med å miste grepet. Men det er også dem som tror at han prøver å få til en «oss-mot-verden»-holdning blant spillerne, for å manne dem opp til en siste stordåd før han gir seg.

(NTB)

Hele Norges coronakart