Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder laget hemmelig

MELBOURNE (Dagbladet.no): - Jeg ser ingen grunn til å spille ut alle korta våre uten grunn, sier Per-Mathias Høgmo. Landslagstreneren velger å holde laget til USA-kampen hemmelig til rett før kampstart i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har spilt mot USA mange ganger, vi kjenner dem og de kjenner oss. Derfor kan de få lov til å være litt usikre på laget vårt, sier Høgmo.

Jentene fikk vite laget rett etter treninga i Melbourne klokka 11.00 lokal tid (klokka 02.00 norsk tid).

Men det er ikke så vanskelig å tenke seg hva Høgmo vil gjøre med laget. Han er litt usikker på en kantplass (Anita Rapp kontra Margunn Haugenes) og en indreløper-rolle (Monica Knudsen eller Unni Lehn). Resten gir seg sjøl.

To av de som garantert spiller er stopper-paret Gørild Kringen og Anne Tønnesen. Det til tross for at de langtfra leverte toppklasse mot Sverige sist uke.

- Vi, spesielt jeg, var rufsete mot svenskene. Det er helt sant, sier lagkaptein Krigen til Dagbladet.no.

- Men jeg blir ikke skremt av det. Vi spilte på en spesiell måte i den kampen, og fikk det ekstra vanskelig. Dessuten har vi gjort det så bra på trening i det siste at jeg er sikker på at dette skal gå bra.

- Jeg er i alle fall ikke skremt. Bare tent på å gjøre en skikkelig bra match, sier Kringen.

Og når Kringen og Tønnesen fungerer som de skal, er det ikke lett å trenge gjennom det norske forsvaret. Det gjelder både for amerikanere og kinesere.

Skulle det likevel gå, har Norge kanskje verdens beste keeper i Bente Nordby.

- Jeg er trygg, sier Kringen.

- Trygg på at dette går bra.