Holder Molde-laget hemmelig

For første gang i trenerkarrieren holder Molde-trener Erik Brakstad laget hemmelig helt til like før kampstart mot Rosenborg på Lerkendal i kveld.

- Om jeg har noen hemmeligheter så skal han ikke få vite om dem, sier Erik Brakstad med adresse til Nils Arne Eggen.

I fjor sluttet landslagssjef Nils Johan Semb å røpe Norges førsteellever før kampdagen. Ifølge Brakstad gjør nå flere og flere som Semb:

- En del andre norske trenere gjør det samme. Det er en grunn til at Nils Johan ikke offentliggjør laget før han må gjøre det. Marginene avgjør ofte kamper, sier Brakstad, som bare vil bruke den nye strategien som et unntak denne gangen:

- Jeg har alltid oppgitt laget når noen har spurt, sier han.

Jevne kamper

Men oppgjørene mot Rosenborg er så prestisjefylte - og jevne - at Brakstad tar også dette midlet i bruk.

  • I 1998 vant Molde 2- 1 på Lerkendal, og påførte trønderen sesongens eneste hjemmetap.
  • I fjor vant Rosenborg 2- 1, i en kjempekamp Nils Arne Eggen omtalte slik etterpå:

- Dette er nok det beste vi har gjort.

Og det var inkludert Rosenborgs Champions League-kamper - til da. Seieren over Molde kom knappe to måneder før Rosenborgs 0- 3-bragd borte mot Borussia Dortmund.

Skaderammet

Siden da er både Rosenborg og Molde utslått av Champions League-turneringen som fortsatt pågår. Eggens gutter har startet Tippeligaen suverent, og kan med seier i dag ta grepet om seriegullet tidligere enn normalt - om Brann avgir poeng i Kristiansand.

- Dette blir en vanskelig kamp for oss. Mange hadde forventet en downperiode fra Rosenborg etter Champions League. Den utfordringen tok de på strak arm, sier Brakstad.

  • Både han og Eggen sliter med skadeproblemer. Eggen mangler Roar Strand og Bent Inge Johnsen. Brakstad har det vanskeligere med stopperparet Petter Christan Singsaas og Roger Nilsen på lista over langtidsskadde. Derfor har Brakstad allerede startet jakten på en ny høyrebeint midtstopper både i Norge og utlandet.

- Men jeg skal gjøre skikkelig grunnarbeid før det blir kjøp, sier han.