Holder munn

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Skeid 1- 0. VIF-investor Øystein Stray Spetalen flytter noen faglige jordklumper på garderobegolvet, vil ha pasningen dit - og ikke dit - og er tydelig engasjert. Men på området han skapte bråk og overskrifter forrige sesong holder han munn.

Bortsett fra at Vålerenga nå vinner fotballkamper er Øystein Stray Spetalens atferd den største forskjellen på klubben da og nå. Du putter ikke lenger på noen spørsmål og får de friskeste overskriftene til svar. For Kjetil Rekdal har bestemt at klubbens strategi, ønsker og framtidsplaner skal ferdigsnakkes internt før det kommer i avisene.

Og:

Spetalen er lydig.

- Midlene er der - han kan handle spillere når han vil, sier Spetalen til Dagbladet. Men Kjetil sier han ikke vil kjøpe noen som ikke er merkbart bedre enn de han har. Og det er han som bestemmer, jeg blander meg ikke bort i det.

- Jeg er bare glad for at vi vinner.

Jakter målscorere

- Jeg jobber med saken - i det stille, sier Kjetil Rekdal. Denne klubben skal ikke lenger være som den var før i tida. Da alt sto i avisene.

At Vålerenga rykker opp er det ingen tvil om. At laget må fornyes er like sikkert. Og vi snakker ikke om noen spillere - men mange.

Og først og fremst av den målscorende typen.

- Vi er ikke bra nok, sier han som ordnet poengene mot Skeid, Bjørn Viljugrein. - Hadde det ikke vært for de fem bakerste, ville vi hatt trøbbel. Men så lenge de spiller så bra holder det med ett mål. Heldigvis.

Før pause hadde Vålerenga brukbart trøkk og engasjement på Ullevaal. Da kom også seiersmålet. Men da det ikke kom flere meldte forsiktigheten seg. Så mye at Skeid fort kunne klart uavgjort.

For dårlig

Nærmere fire og et halvt tusen tilskuere er fornøyde når Vålerenga vinner. Likevel blir de ikke flere. Og grunnen er enkel:

Det som tilbys er for dårlig underholdning.

- Jeg kjøper den, sier Rekdal. - Vi spiller ikke godt. Men det skal vi rette på. Det lover jeg.

TAKTIKK-TAKK:</B> Øystein Stray Spetalen «tegner og forklarer» for Freddy dos santos og Kristen Vikmäe hvordan han vil at Vålerenga skal spille.