Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder øye med Gashi

Åge Hareide vil velge utenlandsproffer og formspillere fra Royal League-lagene til VM-kampen mot Moldova. Fra Midtøsten-turen er Ardian Gashi nærmest laget.

AMMAN (Dagbladet): Kvelden før Norge møter Jordan i Amman kjøper Åge Hareide Dagbladets konklusjon etter den begredelige forestillingen mot Bahrain:

Landslagstrenerens utbytte fra dette januar-tiltaket blir maksimalt tre spillere, i utgangspunktet reserver, til den første VM-troppen i mars.

-  Mot Moldova (30. mars) kommer jeg til å bruke de som er i best form, det vil si utenlandsproffene pluss noen av dem som får god matching i Royal League, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Det sier seg sjøl at jeg ikke kan ha med spillere som starter sesongen 11 dager etter landslagets første VM-kamp.

VM-laget nesten klart

Heldigvis er situasjonen for utenlandsproffene lys.

-  At Thomas Myhre står i mål for Sunderland er viktig, sier Åge Hareide. -  At André Bergdølmo nå spiller igjen for Dortmund gjør det også lettere på høyrebacken. Og på midtstopperplass peker jo Claus Lundekvam og Erik Hagen seg ut - de var meget gode i fjor høst.

-  Men selvfølgelig skal jeg se begge to før vi reiser til Moldova.

 TIL HØYRE:  Landslagstrener Åge Hareide vil gjerne prøve ut Vålerengas Ardian Gashi (til høyre) på høyresida mot Jordan. Og går det bra, lokker VM-spill mot Moldova 30. mars. Foto: Erlend Aas
TIL HØYRE: Landslagstrener Åge Hareide vil gjerne prøve ut Vålerengas Ardian Gashi (til høyre) på høyresida mot Jordan. Og går det bra, lokker VM-spill mot Moldova 30. mars. Foto: Erlend Aas Vis mer

På venstrebacken er det ingen å finsikte. John Arne Riise er i form og spiller godt for Liverpool. Og med Morten Gamst Pedersen inne i Blackburn-varmen er venstrekanten også i trygge hender.

Det samme er Steffen Iversen i mellomromsrollen.

-  Det er den sentrale midtbanen som er usikkerhetsmomentet, sier Åge Hareide. -  Vi har Magne Hoseth som starter sin sesong i Danmark i mars, Martin Andresen som er skadet og Tommy Svindal Larsen i Nürnberg. Og derfor er det fint å ha en kar som Ardian Gashi i bakhånd. Han har utviklet seg mye det siste året.

Gashi på høyrekanten

Mot Jordan i ettermiddag spiller Gashi høyrekant. Åge Hareide er usikker på Jan Gunnar Solli før kampen mot Malta (9. februar) og ønsker å se VIF-spilleren i denne posisjonen også.

-  Hareide har fortalt meg hva han mener jeg er blitt bedre på. Og jeg oppfatter det veldig positivt og som et signal på at jeg må fortsette i det sporet jeg har kjørt, sier Ardian Gashi til Dagbladet.

-  Nå som muligheten ligger der til å få en landskamp som betyr noe (VM-kamp) er det bare å gi full gass.

På topp i Åge Hareides første VM-lag står det i utgangspunktet mellom to mann.

-  John Carew og Sigurd Rushfeldt, sier landslagstreneren uten å blunke.

Prøvesmak

Ut over Gashi er veldig lite er sagt om de spillerne som møter Jordan i dag. Av følgende Hareide-grunn:

-  De som er her vil jeg bruke til å legge press på dem som allerede er etablerte i landslaget. De skal vite at de ikke kan falle noe som helst før andre er der og tar plassen deres. Og dermed gjelder det motsatte for dem som har fått en prøvesmak på hva landslagsspill er - de kan komme med hvis de blir gode nok.

PÅ JORDANS JORD: Ardian Gashi trente lett i Amman i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media