Holder seg unna bryllupsplanene til etter sesongen

Martin skal bare vinne VM-gull først.

 HOLDER SEG UNNA:  Martin Johnsrud Sundby skal gifte seg etter sesongen. Bryllupsplanleggingen holder han seg inntil videre unna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HOLDER SEG UNNA: Martin Johnsrud Sundby skal gifte seg etter sesongen. Bryllupsplanleggingen holder han seg inntil videre unna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby og resten av langrennslandslaget tilbringer denne uken på Lillehammer.

Etter to konkurransedager i Sandnes, var det godt for fjorårets verdenscupvinner å møte laget igjen.

Selv om han hadde en suksessrik sesong med verdenscupseier sammenlagt og seier i Tour De Ski, gikk ikke alt Martin Johnsrud Sundbys vei. En bronsemedalje (duathlon) var alt han fikk med seg fra OL i Sotsji.

Det er en av de viktigste motivasjonsfaktorene for Røa-gutten i år.

Lavlandet - Fokuset mitt på trening er alt det dårlige i fjor. De rennene jeg ikke vant. OL var ikke stang inn. Nå har jeg lyst på et mesterskap hvor det er stang inn, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Treningsmengden fra i fjor er økt. Og som han påpeker selv: Han har ingen problemer med å stå opp om morgenen for å trene.

- Det er den medaljen rundt halsen jeg jobber for. Det er det jeg drømmer om, sier Sundby som fortsatt står uten et individuelt mesterskapsgull.

29-åringen tror mesterskapet i Falun passer han bedre Sotsji-OL, siden det går i lavlandet.

- Falun-VM byr på helt andre utfordringer. Farten blir høyere i lavlandet, så det må jeg trene på. Pluss at man må gå fortere over lengre tid. I høyden kjempet vi mot mangel på oksygen. I Falun blir vi over hele veien.

- Hva passer deg best. Sotsji eller Falun?

- Falun passer meg bedre, svarer Sundby med et lurt smil.

Bryllupsplaner Nå er det skisesongen som står i fokus for Oslo-mannen. Han ser fram mot Falun-VM, men etter venter også et bryllup. Et bryllup han ikke har lagt seg så mye borti.

- Heldigvis har jeg ei hjemme som planlegger.

Han fikk ja fra sin kjære Marieke Heggeland i vår. Sammen har de sønnen Markus (18 måneder).

- Det blir forhåpentligvis kjempemoro med bryllup til sommeren.

- Ingen bryllupsnerver?

- Ingen, sier Sundby.

Med sønnen i barnehage har landslagsløperen fått en stabil hverdag.

- Jeg er trygg på den nåværende situasjonen. Jeg har en stabil hverdag. Nå er jeg i tillegg etablert som en av de som skal slåes. Det er deilig å kjenne at folk jakter litt.