Holder seg unna

Fotballkvinnene i EM-storm. Caroline Graham Hansen dropper å lese nyheter og være på sosiale medier. - Da går det heller ikke innpå deg, sier hun.

TØFT: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
TØFT: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
  • Østerrike - Norge, kl. 21.00 fredag

BRIGHTON (Dagbladet): Caroline Graham Hansen (27) og Norge må vinne mot Østerrike fredag. Hvis ikke, er EM i England over etter gruppespillet.

Det vil være en dunderfiasko.

- Det var dette vi verken ville eller håpet på, sier hun etter 8-0-tapet for England.

BRUTALT: Caroline Graham Hansen må konstatere at England ble altfor gode for Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
BRUTALT: Caroline Graham Hansen må konstatere at England ble altfor gode for Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Sosiale medier koker og interessen for kvinnelandslaget er stor under mesterskapet.

«Mobb» pisker opp hverandre på sosiale medier og alle karakteristikker er ikke like gjennomtenkt. Det toppet seg etter England-fiaskoen.

- Etter en sånn kamp i EM er det veldig mange reaksjoner i medier og på sosiale medier. Hvordan håndterer dere dette?

- Jeg leser det ikke. Jeg har verken sett på nyheter eller vært på sosiale medier. Da går det helt fint å leve med det. Da går det heller ikke innpå deg, sier Graham Hansen.

- Du holder deg unna til neste kamp?

- Jeg har bevisst ikke lest noe særlig i mesterskapet. Det er en strategi som fungerer ekstra godt når det ikke går som du håpet.

To lag fra gruppa kvalifiserer seg til kvartfinalen. Stortapet for England gjør at Østerrike klarer seg med uavgjort i skjebnekampen om to dager. Presset på Graham og co. er massivt.

SER FRAMOVER: Caroline Graham Hansen og Norge må riste av seg stortapet for England. Nå handler alt om Østerrike om to dager. Foto: Terje Pedersen / NTB
SER FRAMOVER: Caroline Graham Hansen og Norge må riste av seg stortapet for England. Nå handler alt om Østerrike om to dager. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jeg følte ikke at stemningen tilsa at dette skulle skje, sier hun om sjokkopplevelsen mot England.

- Folk var klare og tente. Det er vanskelig å analysere hva som skjedde. Det var ikke noe som fungerte. Vi hadde en plan om å demme opp for deres løp i korridorene. Det endte med at folk ikke klarte å forstå noe av det de skulle gjøre.

OM TAPET: Landslagstrener Martin Sjögren og Caroline Graham Hansen forteller om det skandaløse tapet for England. Video: NTB Vis mer

Nå er det vinn eller forsvinn mot Østerrike.

- Hvis vi ikke klarer å stå i dette, har vi heller ikke noe i en kvartfinale å gjøre. Vi må bare snu dette til noe bedre. Det blir en fin måte å revansjere kampen mot England på, sier Graham Hansen.

EM-TABELL

England22009-06
Østerrike21012-13
Norge21014-93
Nord-Irland20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer