Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holder stafettlagene hemmelig

Landslagsledelsen i langrenn holder kortene tett til brystet og offentliggjør ikke stafettlagene i langrenn i OL før i siste liten.

STAFETT-AKTUELL: Etter gullet på sprinten er Johannes Høsflot Klæbo naturligvis aktuell for stafetten. Men Tor Arne Hetland holder kortene tett til brystet, og ønsker ikke å avsløre noe ennå. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STAFETT-AKTUELL: Etter gullet på sprinten er Johannes Høsflot Klæbo naturligvis aktuell for stafetten. Men Tor Arne Hetland holder kortene tett til brystet, og ønsker ikke å avsløre noe ennå. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kvinnelaget vil ikke bli opplyst før litt utpå dagen fredag lokal tid. For mennenes del vil laget bli offentliggjort når påmeldingsfristen utløper to timer før lagledermøtet lørdag ettermiddag.

Landslagsledelsen ønsker et bredest mulig vurderingsgrunnlag og ønsker å bruke torsdagens 10 kilometer fri for kvinner og mennenes 15 kilometer fri fredag før det endelige uttaket blir tatt.

Kvinnenes stafettlag blir sannsynligvis de samme fire som går 10-kilometeren: Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Skulle en av dem mislykkes på 10-kilometeren, kommer Astrid Uhrenholdt Jacobsen inn på laget. Svært mye skal skje om Maiken Caspersen Falla også får sjansen slik hun gjorde i VM i Lahti sist år.

Fire av fem

Blant mennene vil det overraske om ikke stafettlaget kommer blant disse fem: Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Finn Hågen Krogh. Sistnevnte må overbevise på 15-kilometeren for å komme i betraktning. Det er nesten som om han må gå seg inn på pallen for å bli tatt ut.

- Vi ønsker ikke å vise kortene våre før vi må. Vi vil ikke vise lagoppstillingen til våre konkurrenter, sier herrelandslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

Taktikk

- Det betyr at det er en del taktikk med i spillet her?

- Å, ja.

- Hvor mye har taktikk å si i en stafett?

- Vi setter ikke opp laget opp mot andre lag. Vi setter de fire som vi mener går fortest, sier Hetland.

- Johannes Høsflot Klæbo sa etter sprinten at han kan gå både sisteetappen og førsteetappen. For de fleste er det naturlig å tenke seg en slik mann som ankermann, men kan han også være en startmann?

- Vi får vente til 15-kilometeren er unnagjort, og så skal vi ta ut laget.

- Du avviser ingenting?

- Jeg bekrefter heller ingenting.

Damenes stafett går lørdag klokken 10.30 norsk tid, mens herrene går ut søndag morgen klokken 7.15.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling