Holder Start-prisen hemmelig

Ernst Ravnaas er tilbake som ny Start-eier.

TILBAKE: Ernst Ravnaas har tidligere vært Start-sjef sammen med Erik Solér. Nå er Ravnaas tilbake på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
TILBAKE: Ernst Ravnaas har tidligere vært Start-sjef sammen med Erik Solér. Nå er Ravnaas tilbake på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) Seint i går kveld varslet Start-direktør Jan Oddvar Skisland at de må nedbemanne på grunn av økonomiske problemer.

I ettermiddag ble hele eierskapet til Start skiftet ut - uten at klubbledelsen visste noe om det. Sparebank Sør eier både Start Toppfotball og Sør Arena, og i dag kalte de inn til en pressekonferanse.

Det verserte tidlig rykter om at de har solgt seg ut, og en time før pressekonferansen startet meldte fvn.no at tidligere Start-investor Ernst Ravnaas har kjøpt klubben og stadionet fra sparebanken.

Var eier med Solér
Ravnaas og Erik Solér trakk seg ut av Start i fjor, etter å ha sittet seks år på eiersida, da sørlandsklubben befant seg på randen av konkurs.

I ettermiddag ble Ravnaas presentert som ny eier på en pressekonferanse i Arendal.

- Vi har bestemt oss for å selge Start til Ernst Ravnaas med samarbeidspartnere. Vi vil fortsette som navngiver til arenaen og som stolt hovedsponsor, sier administrerende direktør Morten Kraft i Sparebanken Sør.

Han vil ikke si noe om hvem Ravnaas' samarbeidspartnere er - eller hvor mye de har betalt for å få kontroll over Start. Bankdirektøren forteller derimot at de har tapt rundt 80 millioner kroner på eierskapet.

Konkurs var et tema
- Det har vært mye snakk om konkurs, og det har vært et tema. Samtidig har vi vært opptatt av å opptre så ansvarlig som mulig, for å holde konkursspøkelset unna, sier Kraft, som understreker at økonomien i banken er god.

Han forteller at de har brukt lang tid på å finne nye eiere, men han er glad for at de nå har kommet i mål.

- Folk står ikke i kø for å kjøpe Tippeliga-klubber, og vi har forsøkt mange løsninger. Når vi ender opp med denne løsningen, gjør vi det med sikkerhet om at dette er bra både for klubben og banken, sier Kraft.

Han har stor tro på at de nye eierne kan løfte klubben videre.

- De vil gå inn med frisk kapital og stor vilje til å satse videre.

Ville ikke eie lenge
Sparebanken Sør overtok i fjor høst som hovedeier i Start, men banken varslet ved overtakelsen at den ikke hadde planer om å være noen langsiktig eier.

Det var snakk om en redningsaksjon.

- Det var helt nødvendig å få inn nye eiere nå, for det er ikke gunstig for oss å kombinere bankvirksomhet med det å eie en fotballklubb, sier Kraft.

Sparebanken Sør har den siste tida vært på utkikk etter kjøpere til både Start og Sør Arena, men både kommunen og den lokale investorgruppa Club 21 sa nei til å overta stadion.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

NY EIER: Erik Mykland og Start-gutta fikk en ny eier i dag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
NY EIER: Erik Mykland og Start-gutta fikk en ny eier i dag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer