Holder tilbud hemmelig

Therese Johaug er åpen for å stille opp i flere løpskonkurranser, og har allerede fått flere store tilbud. 32-åringen må bestemme seg raskt.

FOKUS PÅ SKI: Men Therese Johaug sier at hun må ta stilling til noen løpetilbud. Foto: Bjørn Langsem
FOKUS PÅ SKI: Men Therese Johaug sier at hun må ta stilling til noen løpetilbud. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

Therese Johaug har vist seg som en allsidig idrettsutøver. I fjor tok hun NM-gull på 10 000 meter, før hun løp den samme distansen på 31.40,69 under Impossible Games på Bislett stadion.

I desember ble Dalsbygda-utøveren belønnet med Egebergs Ærespris for løpsprestasjonene.

Hemmelighold

Johaug har tidligere fortalt at hun er interessert i å stille opp i flere løp i framtida. Overfor NRK avslørte Johaug nylig at hun har fått konkrete tilbud, men 32-åringen ville ikke fortelle hvilke konkurranser det dreier seg om:

- Nei. Ikke ennå, sier Johaug og smiler lurt til Dagbladet.

- Hvorfor så hemmelighetsfull?

- Det kan vi komme tilbake til seinere. Nå er det skisesong.

- Hva slags løp er det snakk om?

- Nei, hvem vet? sier Johaug lurt og flirer.

ÅPNET HARDT: Therese Johaug åpnet hardt da hun tok NM-gull på 10 000 meteren på Hamar i 2019, raskt gikk det også på de første meterne på Bislett. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / NRK Vis mer

Derfor holder hun det hemmelig

Johaugs manager Jørn Ernst forteller til Dagbladet at hemmeligholdet om hvilke løp det er snakk om, skyldes usikkerheten om hun skal stille opp eller ei.

- Det er ikke avgjort om Therese skal løpe eller ikke. Det må de som har kommet med tilbudet si noe om, sier Ernst til Dagbladet

- Er det snakk om store løp?

- Ja, det er det. Det er kjempestort for henne.

Han forteller videre at en planlagt lansering fra arrangøren – hvis Johaug takker ja – også gjør at de ikke kan gå ut med hvilke løp det er snakk om per i dag.

Men Team Johaug har det travelt.

- Når må Johaug bestemme seg?

- Beslutningen må tas litt ut på nyåret, forteller Jørn Ernst.

Mange muligheter

Trener Pål Gunnar Mikkelsplass legger ikke skjul på at mulighetene er mange for Johaug på løpsfronten.

- Det er ikke vanskelig å finne løp Therese kan delta i. Det står ikke på tilbudene, forteller Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

- Men vi må ta en vurdering på hvor stor belastning som er hensiktsmessig for henne. Blir hun skadet og ikke kan springe utover høsten, har vi gjort noe feil. Det er vinter-OL som er viktigst og det største målet. For mye løping er ikke aktuelt neste sommer, men hun blir nok med på noen løp.

TEAM JOHAUG: Therese Johaug sammen med Pål Gunnar Mikkelsplass, manager Jørn Ernst og broren Karstein Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TEAM JOHAUG: Therese Johaug sammen med Pål Gunnar Mikkelsplass, manager Jørn Ernst og broren Karstein Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvis Therese skal være med og springe løp, må hun legge inn en del løpetrening. Den spissingen mot et løp som kreves, må vi finne en balanse på. Hvor mye skal det spisses inn mot viktige løp, er noe vi må vurdere, forteller Mikkelsplass.

Vil løpe mer

Selv om Johaug vil ha fokus på å være best rustet inn mot sesongen store høydepunkt - VM i Oberstdorf - legger hun ikke skjul på at løpingen kommer til å bli en viktig del av treningene hennes mot sommeren:

- Jeg har sagt at løpingen i fjor har gitt meg utrolig mye. Jeg har lyst til å fortsette med det, sier Johaug.

Hvis alt går etter coronaplanen i 2021 kommer det til å bli en del aktuelle løp for 32-åringen. Hun ble invitert til Bislett Games i fjor, og Diamond League-stevnene har lov til å gi wildcards til utøvere. Den svenske arrangøren fortalte at de ikke vil invitere Johaug i fjor, men det kan de andre vertsnasjonene gjøre.

Johaug ville etter planen løp EM i fjor sommer, men mesterskapet ble utsatt og seinere avlyst på grunn av coronaviruset. Friidretts-VM eller sommer-OL er heller ikke aktuelt for kvinnen med 10 VM-gull i langrenn.

- Du har også snakket om maraton - vil du si noe om det?

- Nei, det blir ikke noe maraton nei, sier Johaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer