Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdes for narr

LONDON (Dagbladet): Frode Grodås er i fysisk kanonform, men likevel inne i sitt livs keeperkrise. Det eneste han tenker på er å komme seg vekk. Men Chelsea holder Drillos-keeperen for narr, og i går toppet det seg etter treninga. Da Grodås fikk beskjed om at norske journalister sprer falske rykter i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Jeg fikk beskjed av Gwynn Williams (assisterende manager) om at norsk presse både har skrevet og fortalt journalister i flere europeiske land at jeg er skadet, sier Frode Grodås. -Akkurat det skjønner jeg ingen ting av. For fysisk har jeg kanskje aldri følt meg bedre. Men - det kan jo ha vært en fleip.

Hvis det siste er tilfelle har lederskapet i Chelsea særdeles dårlig og mangelfullt utviklet sans for humor. Akkurat nå spøker du nemlig ikke med framtida til Frode Grodås. For når du spør hvordan han har det går pekefingerens hans rett i bakken.

Det betyr bånn det.
Helt bånn.

Skuffet over Gullit

-Jeg prøver å være optimistisk men kjenner at jeg begynner å bli veldig utålmodig. Jeg vet jo at jeg ikke kan gå her uten å være i nærheten av noe som helst. Og det som irriterer meg så grenseløst er at jeg ikke fikk beskjed om at jeg var uaktuell i sommer.

-Det Gullit burde sagt da - så lenge jeg ikke er den keepertypen han foretrekker - var at jeg kunne finne meg en ny klubb.

Men i Chelsea snakker man minst mulig med de som ikke betyr noe. Slik er Ruud Gullits utøvelse av manager-yrket. Og for nederlenderen er Frode Grodås derfor som luft å regne. Helt usynlig.

-Sist jeg snakket med Gullit var før Aserbajdsjan-kampen i begynnelsen av september. Han er manager i denne klubben, er han ikke det? spør Frode.

Lite å gå på

Mandag gikk Erik Thorstvedt ut og ga Frode Grodås Drillos-tillitt. Det vil si - han sa at den treninga Chelsea-keeperen får i hverdagen så langt er god nok for landslaget. Men Grodås - som bare har spilt noen få landskamper og en 5-6 reservekamper på åtte måneder - vet at han går inn i VM-sesongen på stram line. Og sier:

-Jeg er enig med Erik - jeg trener veldig godt og er i bra nok form. Men for meg handler dette om to ting. For det første har jeg mye mindre å gå på enn de jeg konkurrerer med - en dårlig ting på landslaget og media vil være over meg daglig og si det skyldes manglende kamptrening. Og for det andre - og det er viktig - så finner jeg meg ikke i å bli behandlet på denne måten.

-Jeg finner ingen gode grunner til at jeg er i denne håpløse situasjonen.

Dårlig England-rykte

En klubb på det europeiske kontinentet er Grodås-veien ut av elendigheta. Her i England er det nemlig ikke en eneste klubb som viser interesse. Og null-etterspørselen etter en fyr som tross alt er landslagskeeper med strøkent rulleblad for en VM-nasjon, forklarer Frode på følgende måte:

-Situasjonen er denne: Så lenge jeg ikke er i diskusjonen en gang her i Chelsea lurer vel folk på om det er noe galt med meg - at jeg er en vanskelig type, en rebell.

Per dato har Frode Grodås noen åpninger i den delen av hjernen som fortsatt tenker positivt. Det var derfor han sa nei til Antwerpen. Men hvilke klubber det er snakk om vil han ikke ut med. Sjøl om han håper og tror han kan pakke sakene sine og forlate London i løpet av en måned.

-Kampen for Europalaget mot Verdenslaget i Marseille før VM-trekninga var veldig viktig for meg. Jeg spilte godt og fikk litt oppmerksomhet. Men for å være helt ærlig - jeg hadde nesten ventet at det skulle bli mer. Det hadde jeg faktisk, sier Frode Grodås.

Dagbladet tror Frode Grodås står for Drillos mot Frankrike i Marseille 25. februar. Hvis ingen ting har skjedd før det vil februarkvelden i arenaen vi skal VM-møte Brasil bli en av hans viktigste fotballkamper. For akkurat nå er de siste årene av et lysende keeperliv i ferd med å blåse bort på Chelseas treningsfelt.

-Jeg hadde aldri trodd jeg skulle havne i en slik situasjon, sier Frode Grodås.

<B>LANGT NEDE:</B> -Jeg prøver å være optimistisk, men kjenner at jeg begynner å bli veldig utålmodig, sier Frode Grodås, som håper å kunne forlate London innen en måned.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!