Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdes i kunstig koma etter Kvitfjell-fall

Åpent brudd i leggbeinet til Matthias Lanzinger.

(Dagbladet.no) Østerrikske Matthias Lanzinger (27) falt stygt under super-G-rennet i Kvitfjell i går.

Han kom skjevt ut fra hoppet og smalt rett gjennom en port. Den ene skia løste seg ikke ut i fallet, og Lanzinger ble kastet rundt nedover bakken før han ble liggende urørlig.

27-åringens leggbein ble brukket på flere steder og bruddet var åpent.

Operert i Oslo

Alpinisten er operert ved Ullevål universitetssykehus i Oslo, og det østerrikske skiforbundet har sendt spesialisten Thomas Hoelzenbein til den norske hovedstaden, melder ORF.

Lanziner blir ifølge østerrikske medier holdt i kunstig koma, på grunn av de alvorlige bruddskadene.

- Skadene hans er alvorlige, men tilstanden er stabil. Han er operert for flere bruddskader, men jeg kan ikke fortelle mer om detaljene, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

Alpinisten blir i ettermiddag undersøkt ytterligere ved sykehuset, og først da vil det bli klart om han må gjennom flere operasjoner.

KJØRTE GJENNOM PORT: Matthias Lanzinger mistet kontrollen, kjørte gjennom en port og den ene skia løste seg ikke ut i fallet. Han ble kastet rundt i bakken. Foto: NRKSPORT.NO
KJØRTE GJENNOM PORT: Matthias Lanzinger mistet kontrollen, kjørte gjennom en port og den ene skia løste seg ikke ut i fallet. Han ble kastet rundt i bakken. Foto: NRKSPORT.NO Vis mer

Ifølge Kronen Zeitung sto det ikke et ambulansehelikopter klart i Kvitfjell i helga. Derfor ble Lanzinger først fraktet til Lillehammer og så videre til Oslo med et ordinært helikopter, hvor ett av setene ble fjernet for å få plass til båren.

• Se fallet på NRK Nett-TV

image: Holdes i kunstig koma etter Kvitfjell-fall
ALVORLIGE SKADER: Alpinisten er operert ved Ullevål universitetssykehus i Oslo.
FRAKTET NED: Rennet i Kvitfjell ble stoppet i over en halvtime etter fallet. Medisinsk personell måtte gi Lanzinger noe for smertene for å i det hele tatt greie å flytte ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media