Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdes på pinebenken før Tour-uttaket

Laguttaket utsatt. - Jeg vil ofre alt, sier Arvesen.

VENTER: Sykkelproff Kurt Asle Arvesen i SKY-bussen. Han vet fortsatt ikke om han får sykle årets Tour de France.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VENTER: Sykkelproff Kurt Asle Arvesen i SKY-bussen. Han vet fortsatt ikke om han får sykle årets Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg vil gi alt og enda litt til for lagkameratene mine, var Kurt Asle Arvesens (36) siste beskjed til ledelsen i Sky-laget før uttaket til Tour de France.

Etter halvannet år med motgang har eresfjordingen omsider funnet tilbake formen. I Tour de Suisse forrige uke viste Arvesen tegn til sitt gamle jeg som lojal og sterk hjelperytter.

Formutløsningen kom i grevens tid.

- I Sveits følte jeg meg kjøresterk og bedre i fjellene enn noen gang før i det rittet. Jeg er bedre rustet enn på lenge, men så spørs det om det hjelper så mye. De siste signalene jeg har fått er at jeg absolutt er inne i bildet, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Utsatt uttak Onsdag eller torsdag offentliggjør trolig Sky-ledelsen hvilke ni ryttere som skal sykle årets Tour de France fra 2. til 24. juli. Edvald Boasson Hagen er «banker» på laget, mens Lars Petter Nordhaug ikke er aktuell.

Arvesens utfordring blir å danke ut de andre lagkameratene som er «på vippen»: Greg Henderson, Mathew Hayman, Simon Gerrans, Ian Stannard og Xabier Zandio.

- At uttaket ble utsatt et par dager er fordel meg. Men mange av lagkameratene mine har vist mye bra i hele år og fortjener plass i laget. Uansett er det de beste rytterne som blir tatt med.

Etter to etappeseirer i Giro d'Italia (2003 og 2007), fikk den tidligere U23-verdensmesteren endelig sin etappeseier også i Tour de France i 2008 (11. etappe til Foix).

Det er karrierens høydepunkt.

Legger opp Etter årets sesong legger Kurt Asle Arvesen opp.

- Ja, dette blir siste sjanse. Jeg har sagt til lagledelsen at jeg vil ofre meg til det siste om jeg får sjansen. Men det fins nok også andre med den innstillingen, mener Arvesen.

Fem ganger har 36-åringen syklet Tour de France: 2004, 2005, 2007, 2008 og 2009. Det siste året måtte han bryte på grunn av kragebeinsbrudd.

- Mye taler for Kurt; rutinen, formen, motivasjonen og det faktum at han er backup for Edvald, som skal være en frontfigur i laget. Jeg tror Sky tar ham med, sier tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til NTB.

(NTB)

SISTE SJANSE:  Kurt Asle Arvesen har sagt at dette er hans siste sjanse i det tradisjonsrike sykkelrittet. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SISTE SJANSE: Kurt Asle Arvesen har sagt at dette er hans siste sjanse i det tradisjonsrike sykkelrittet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer