Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Australia 4-1

Holdt avtale med død bestefar i debuten

- Han fortalte at han ville bli utrolig stolt hvis jeg spilte med etternavnet hans på drakta, sier Kristoffer Vassbakk Ajer.

VAR GOD: Kristoffer Ajer fikk debuten sin på A-landslaget mot Australia fredag kveld. Foto: Bildbyrån
VAR GOD: Kristoffer Ajer fikk debuten sin på A-landslaget mot Australia fredag kveld. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge – Australia 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Kristoffer Vassbakk Ajer (19) kom fra debuten på A-landslaget med mer enn godkjent karakter. Han og Tore Reginiussen opptrådte som en sikker stopperduo i 4-1-seieren over Australia fredag. Trolig får de sjansen igjen mot Albania mandag.

For Vassbakk Ajer ble kvelden helt spesiell. Han har gjort sine saker meget bra i Celtic. Nå ga trener Lars Lagerbäck ham tillit på A-landslaget.

STOLT: A-lagsdebutanten spilte med Vassbakk Ajer bak på drakta. Foto: Bildbyrån
STOLT: A-lagsdebutanten spilte med Vassbakk Ajer bak på drakta. Foto: Bildbyrån Vis mer

Bak på ryggen hadde 19-åringen - som vanligvis blir omtalt som Kristoffer Ajer - fått trykket opp «Vassbakk Ajer». Til Dagbladet avslører han hvorfor:

- Det er en historie bak det der. For ett år siden gikk bestefaren min bort. Før han døde lovet jeg at når jeg debuterte på landslaget, skulle jeg også bruke etternavnet hans bak på drakta. Det var en avtale jeg måtte holde.

Kristoffer hadde et nært forhold til bestefaren Albjørn Vassbakk.

- Han var fra Nord-Norge. I kveld var bestemor på kampen. Etterpå fikk hun drakta. Det syntes hun var artig.

I det hele tatt hadde Kristoffer Vassbakk Ajer jobbet svært aktivt i kulissene før debuten på A-landslaget. Faktisk ringte han billettkontoret og lurte på om han kunne få 29 billetter (!).

- I og med at det var min første landskamp aksepterte de dette, sier han og smiler.

- Hvorfor 29?

- Det var det jeg hadde av familie og venner som ønsket å være på kampen. Og det var artig at det kom så mange. De satt over benken og skrek og hoiet.

Totalt fikk 5871 tilskuere på Ullevaal se fem mål. Fire av dem sørget Norge for. Dette var Ola Kamaras store kamp med hat trick.

- Vi gjorde en solid kamp defensivt. Men vi slapp inn mål på dødball, og det skal vi ikke gjøre. Vi sto i sone, strengt talt skulle vi stått litt lenger ute, påpeker midtstopperen.

Vassbakk Ajer var en spiller Australias trener, Bert van Marwijk, nevnte spesielt på pressekonferansen etterpå:

- Spiller nummer 3 (Ajer) var farlig for oss. Hver gang han førte ballen opp i midtbaneleddet, fikk vi problemer. Jeg måtte si til spillerne i pausen at de måtte ta seg av ham. Det ble bedre i andre omgang, sa van Marwijk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!