Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdt friskmeldingen skjult

RBK-spillerne visste ikke at Per-Mathias Høgmo var friskmeldt da de spilte mot Odd i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Da Rosenborg-spillerne løp ut på Odd Stadion i går kveld, var Per-Mathias Høgmo friskmeldt for flere dager siden - men spillerne visste ingenting.

Hovedtreneren - som ble sykemeldt i slutten av juli - ble friskmeldt av sin fastlege på fredag, men klubben ville ikke gå ut med dette. Da ble det bestemt at Høgmo ville komme tilbake på jobb tirsdag 3. oktober.

• Media og Rosenborg-fansen fikk ikke vite noe.

• Og heller ikke spillerne ble informert om den siste utviklingen.

- Vi ville ikke at spillergruppa skulle få et annet fokus enn det å ta tre poeng mot Odd, sier styreleder Terje Svendsen til Dagbladet.no.

Tre kamper på ei uke

Rosenborg vant hele 4-0 og sikret seg tre særdeles viktige poeng i gullkampen. Trønderne ligger nå bare ett poeng bak Brann, og de har fortsatt hengekampen mot Tromsø (torsdag) til gode.

Først i natt ble nyheten om Høgmos friskmelding sluppet.

PÅ JOBB IGJEN OM EI UKE: Neste tirsdag er Per-Mathias Høgmo tilbake på jobb på Lerkendal. Foto: TOM E. ØSTHUUS
PÅ JOBB IGJEN OM EI UKE: Neste tirsdag er Per-Mathias Høgmo tilbake på jobb på Lerkendal. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Terje Svendsen synes det er uproblematisk at spillerne først fikk beskjed tre dager etter det ble klart at treneren er friskmeldt.

- Vi er inne i en tøff periode med tre kamper på ei uke, og har hatt fullt fokus på det som skal skje på matta. Derfor fikk spillerne først denne beskjeden etter kampen mot Odd, sier Svendsen.

Dette var også en avgjørelse Per-Mathias Høgmo var enig i.

- Han støttet dette valget, sier Svendsen.

- Tilbake som sjef

Selv om Knut Tørum har hatt stor suksess som vikarierende hovedtrener, har det ikke vært noe tema i Rosenborg å la ham fortsette som dette ut sesongen. Klubben har vært fast bestemt på at Høgmo skulle tilbake i rollen som sjef når han kommer tilbake.

- Det har hele tida ligget i kortene. Han har en kontrakt som hovedtrener med oss, som går ut 2008-sesongen, sier styreleder Svendsen.

Rosenborg-lege Torbjørn Grøntvedt er ikke redd for at Høgmo kommer tilbake for tidlig etter at han følte seg utbrent i juli.

image: Holdt friskmeldingen skjult

- Per-Mathias har slappet av, ladet batteriene og skal fungerer helt normalt igjen. Han har sagt han føler seg frisk og i toppform, sier han til Adressa.

I Høgmos fravær har blant annet Jahn Ivar «Mini» Jakobsen - tidligere Rosenborg-spiller og nå TV 2-ekspert - uttalt at han mener Knut Tørum bør fortsette som hovedtrener.

Terje Svendsen har ingen problemer med at noen mener dette, og synes det bare er bra at folk har meninger om klubben.

- Rosenborg må leve i og med det samfunnet vi er en del av. Da må vi også finne oss i at det er en diskusjon om det vi driver med. Vi er glade for at Rosenborg engasjerer folk, sier Svenden til Dagbladet.no.

VISTE INGENTING: Steffen Iversen & Co. visste ikke om friskmeldingen før etter Odd-kampen.