Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget

Holdt kapteinvalget hemmelig for spillergruppa: - Det er ledelsen som bestemmer

Stefan Johansen ble presentert som ny kaptein.

NY KAPTEIN: Pressekonferanse med landslagssjef Lars Lagerbäck og Norges nye landslagskaptein Stefan Johansen Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NY KAPTEIN: Pressekonferanse med landslagssjef Lars Lagerbäck og Norges nye landslagskaptein Stefan Johansen Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev TV 2 at Stefan Johansen blir Norges nye kaptein.

Fulham-spilleren skal ha blitt klappet inn på dagens trening med landslaget.

Og klokka 16.00 ble Johansen offisielt presentert som ny kaptein. Han var med inn på dagens pressekonferanse med trener Lars Lagerbäck:

- Det virker som om dere har drevet med en Trump-kampanje for å få han, sa Lagerbäck til de frammøtte.

- Men fra spøk til alvor: Vi har diskutert det lenge og sett på troppen. Alt vi har hørt om Stefan og det jeg har sett selv både som fotballspiller og det utenfor banen så virket det som en selvfølge at han skulle bli kaptein nå. Kanskje kunne han ha blitt det tidligere, men jeg ville ha litt tid på å bli kjent med alle spillerne og se gruppa. Jeg kommer også til å bestemme en eller to visekapteiner i framtida, sier Lagerbäck.

- En ære

Stefan Johansen selv var stolt da han møtte pressen i dag:

- Det er en stor ære for meg å bli kaptein. Det er noe man drømmer om som ung fotballspiller. Det som kjennetegner meg er at jeg er ærlig, men stiller krav til alle rundt meg. Det største kravet stiller jeg likevel til meg selv. Jeg liker å gå foran som et godt eksempel, sier Johansen.

Midtbanespilleren ble informert tidligere i dag da han hadde en prat med trenerteamet. Resten av spillerne fikk vite det på dagens trening. Lagerbäck sier han ikke rådførte seg med spillere før han tok valget:

- Nei, det er vi i ledelsen som bestemmer hvem som er kaptein. For meg er det viktig at han fungerer bra internt og ikke minst ute på banen, siden det er så vanskelig å kommunisere med spillerne, sier Lagerbäck.

- Hvordan ser du på oppgaven som kaptein?

- Jeg har alltid stilt harde krav til meg selv. Som kaptein skal du gå foran og stille harde krav til deg selv. Da er det lettere å bli hørt av andre. Det er en gruppe som kjenner meg godt som person, så er det noe de vil rette på er det ikke noe problem å komme til meg. Å ha bra kjemi mellom støtteapparat og spillerne er viktig for å nå de målene vi skal gjøre, sier Stefan Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media