Holdt kjæresten skjult

Suzann Pettersen (39) åpner opp om stort kjærlighetsdrama og et tøft svangerskap i sin ferske selvbiografi.

VANSKELIG START: Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold på Idrettsgallaen i januar i år. Lenge før dette idylliske bildet ble tatt, hadde deres forhold en svært trang start, inrømmer Pettersen i sin ferske selvbiografi. Foto: NTB
VANSKELIG START: Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold på Idrettsgallaen i januar i år. Lenge før dette idylliske bildet ble tatt, hadde deres forhold en svært trang start, inrømmer Pettersen i sin ferske selvbiografi. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I sin selvbiografi «Tutta, ingen mot, ingen ære» forteller Suzann Pettersen om den svært turbulente starten på forholdet til sin nåværende ektemann Christian Ringvold.

Hun ble kjæreste med Ringvold sommeren 2013, da hun var 32 år gammel. To år tidligere hadde de møttes da han var en av nordmennene som fulgte henne som tilskuer i en golfturnering i New York.

Ringvold var på det tidspunktet bosatt der.

Noen stor gnist ble ikke tent umiddelbart. Dessuten var mannen gift.

To år senere fant Suzann og Christian sammen – men det ble starten på et drama, kommer det fram i boka.

- Månelyst

Suzann forteller at hun – etter en del dater i USA – nå var sikker på at hun ville innlede et kjæresteforhold til Christian.

På et besøk hjemme i Norge fant hun ut at hun ville overraske moren og faren og introdusere Christian som kjæresten sin.

Foreldrene likte initiativet dårlig. Det ble, som Pettersen skriver i boka, «månelyst» på trappa hjemme i Sandvika.

Christian var fortsatt formelt gift, og de uttrykte både for Christian og Suzann at «dette ikke var et ønsket besøk.»

Tutta forteller i boka at de måtte snu i døra. Avvisningen skapte isfront mellom Tutta og foreldrene, innrømmer hun.

Det viste seg at foreldrene på det tidspunktet ikke visste at de to hadde hatt noe på gang i en tid, og at de bare ville beskytte henne.

Suzann Pettersen roser sin mann i boka, og uttrykker at hun knapt kan forstå at han klarte å stå i det i den opprivende perioden.

FAMILIE: Suzann Pettersen og mannen Christian Ringvold med deres sønn Herman på Solheim Cup i Skottland i fjor. Turneringen ble Pettersens siste i golfsirkuset. Foto: NTB
FAMILIE: Suzann Pettersen og mannen Christian Ringvold med deres sønn Herman på Solheim Cup i Skottland i fjor. Turneringen ble Pettersens siste i golfsirkuset. Foto: NTB Vis mer

- Vanskelig å forstå

Tutta erkjenner at det tok lang tid før mannen ble akseptert, og at det tok en god stund før tilliten mellom henne og foreldrene var gjenopprettet.

I boka kommer det fram at familieutfordringene varte i et par år. Hun skjønner ikke i dag hvordan hun klarte å gjøre det så bra på golfbanen i perioden. På den andre siden ble golfen ble et fristed i en vanskelig tid.

Så anstrengt var det en periode at hun måtte holde forholdet skjult for foreldrene og mediene.

Men Tutta understreker på det sterkeste at foreldrenes forhold til hennes nåværende mann er fantastisk i dag.

«Det er helt uvirkelig å tenke tilbake på denne tiden nå. I dag er Christian en kjent, kjær, trygg og elsket del av hele familien vår, mammas favorittsvigersønn og pappas gode samtalepartner om små og store ting», gjør hun klart i boka.

I dag er Tutta tydelig på at de vanskelige åra og konflikten brakte familien enda nærmere hverandre. Hun forteller flere ganger i boka at forholdet til foreldrene – utenom den perioden – har vært enormt sterkt og at de har stått hverandre nær.

MOR, FAR OG TRUMP: Suzanns mor Mona og far Aksel Pettersen sammen med den daværende presidentkandidaten Donald Trump da foreldrene overvar Suzanns spill i British Open i 2015. Foto: NTB
MOR, FAR OG TRUMP: Suzanns mor Mona og far Aksel Pettersen sammen med den daværende presidentkandidaten Donald Trump da foreldrene overvar Suzanns spill i British Open i 2015. Foto: NTB Vis mer

Snoket etter giftering

Det var under en pressekonferanse i Kina, på golftouren i 2014, at Pettersen avslørte at hun hadde funnet kjærligheten med Christian Ringvold.

For da Pettersen ble spurt om hvem mannen som fulgte henne rundt er, svarte hun:

- Han er kjæresten min! Vi er begge norske, samme alder og fra samme by. Vi møttes gjennom felles venner. Han er en tidligere skiløper, som var aktiv da han var yngre.

I et intervju med Dagbladet Magasinet senere det året skrøt Tutta av sin utkårede.

- Han vet heldigvis godt hva han gikk til, vi kjente hverandre lenge før vi ble kjærester. Christian respekterer det jeg gjør, er utrolig forståelsesfull og behjelpelig i så mange situasjoner, uttalte hun.

Og historien skulle jo bare ende i lykke. I dag er de to gift, og har en sønn på to år sammen.

En litt pikant avsløring serverer Tutta også i boka. Da Christian i 2015 fridde til Suzann i huset hvor de bodde i Orlando, Florida, var Tutta litt for godt forberedt, viser der seg.

PAR I HJERTER: Suzann Pettersen og mannen Christian Ringvold under Idrettsgallen i år, hvor Pettersen senere på kvelden mottok norsk idretts hederspris. Foto: NTB
PAR I HJERTER: Suzann Pettersen og mannen Christian Ringvold under Idrettsgallen i år, hvor Pettersen senere på kvelden mottok norsk idretts hederspris. Foto: NTB Vis mer

For Tutta var nemlig ikke spesielt overrasket. Grunnen til det?

«Vi hadde snakket om giftermål en god stund. Og så må jeg innrømme at jeg liker å være litt snokete når det aner meg at det kan være en overraskelse på gang. Derfor hadde jeg snoket litt rundt i tingene hans, for å se om jeg fant en liten eske, når vi reiste rundt på touren sammen. Jeg er ikke stolt av snokingen min, men jeg visste altså at han hadde reist med ringen på et par av turene vi var på», skriver hun i boka.

Men da frieriet først kom, ble hun «hoppende glad», understreker hun.

Pettersen forteller også i boka at forholdet til Christian gjorde henne mindre selvsentrert.

DRØMMEBRYLLUP: Suzann Pettersen og Christian Ringvold ga hverandre sitt ja i Holmenkollen kapell i januar 2017. Foto: John Terje Pedersen
DRØMMEBRYLLUP: Suzann Pettersen og Christian Ringvold ga hverandre sitt ja i Holmenkollen kapell i januar 2017. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
I FYR OG FLAMME: Fyrverkeriet lyste opp Holmenkollen etter at de to ble viet. Foto: John Terje Pedersen
I FYR OG FLAMME: Fyrverkeriet lyste opp Holmenkollen etter at de to ble viet. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Selve bryllupet sto halvannet år senere, 7. januar 2017 i Holmenkollen kapell.

Etter at de ga hverandre sitt ja og kom ut på kirketrappa, lyste et fyrverkeri-show opp hele Holmenkollen i takt med Edvard Griegs «I Dovregubbens hall», kunne Dagbladet berette:

Nytt drama

Suzann Pettersen ble gravid mot slutten av 2017. Men det oppsto raskt komplikasjoner, kommer det fram i boka. Dagen før hun skulle inn til første ultralyd og sjuukerskontroll fikk hun en kjempeblødning, og Tutta ringte fortvilet til klinikken hun gikk på.

Pettersen fryktet å ha mistet barnet, men alt viste seg å være normalt. Senere i svangerskapet, skriver Tutta, fortsatte blødningene å komme hyppig.

BOKA: Suzann Pettersens nye selvbiografi som kom ut på fredag. Foto: Cappelen Damm
BOKA: Suzann Pettersens nye selvbiografi som kom ut på fredag. Foto: Cappelen Damm Vis mer

Legene sa at barnet har det bra, men at de ikke hadde noe endelig svar på hvorfor hun har komplikasjoner og blødninger.

Tutta forteller i boka at hun var svært bekymret, at hun ikke klarte å glede seg.

Streng lege

Først i uke 16 av svangerskapet begynte ting å normalisere seg, men etter råd fra familie og leger tok Tutta et hvileår for å komme ordentlig til hektene.

Hos Lindmo på NRK i helga åpnet Pettersen opp om det kompliserte svangerskapet.

- Jeg skulle på en tolvukerskontroll og rundt da hadde jeg mye komplikasjoner, hvor legen til slutt sier: «Du får ikke lov til å fly. For det første kan du bli litt engstelig hvis noe skal skje, og for det andre trenger kroppen bare ro.» Det var veldig vanskelig for meg å godta, forteller hun i programmet.

TUTTA: Golfesset «Tutta» måtte vinne sin singelkamp mot Amarina Alex, og den rutinerte 38-åringen fra Norge satte den avgjørende putten på iskaldt vis. Video: GOLFTV Vis mer

Pettersen var da nemlig i ferd med å starte en ny sesong.

- Til slutt måtte jeg ta en avgjørelse. Det ble et sabbatsår. Da husker jeg at onkelen min sa til meg. «Hva er egentlig ni måneder av et liv? Ingenting.» Da jeg fant roen i det var det komfortabelt, samtidig som det var et tomrom. Jeg gikk fra å tenke golf 24/7 til ingenting. Det gikk litt innpå meg. Så roet ting seg, forteller hun til Lindmo.

Episk avslutning

Suzann Pettersens fødte en sønn i september 2018.

Han fikk navnet Herman.

MOR PÅ GREENEN: Suzann Pettersen med sønnen Herman i hennes livs siste golfturnering i fjor. Foto: NTB
MOR PÅ GREENEN: Suzann Pettersen med sønnen Herman i hennes livs siste golfturnering i fjor. Foto: NTB Vis mer

Tutta fortsatte karrieren etter fødselen, hun vurderte å satse mot OL, men la golfkølla på hylla i 2019. Og punktumet kunne ikke blitt mer spesielt – det kom da hun satte den avgjørende putten i Solheim Cup, som ga Europa-laget seieren mot USA i verdens kanskje mest prestisjefylte golfturnering.

Til Lindmo sier Tutta dette om den episke slutten – og om da hun fikk øye på Christian og sønnen i folkehavet etterpå:

- Jeg tenkte at nå er det over. Ingenting vil overgå dette. Å vinne mer vil ikke forandre livet. Det er de to som betyr noe for meg. Hjertet mitt sa: «Nok er nok. Jeg kan gi meg med flagget til topps.»

Dagbladet har vært i kontakt med Suzann Pettersens forlag i forbindelse med denne saken, og Pettersen er orientert om at vi omtaler denne delen av boka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer