Sander Lille-Løvø:

Holdt lidelse skjult: - Tunge netter

Sander Lille-Løvø (20) er en ung fotballspiller med store drømmer. Nå snakker unggutten ut om en lidelse bare hans nærmeste vet om.

ÆRLIG: Sander Lille-Løvø, som for tiden er utlånt fra Kristiansund, åpner opp om en lidelse han ikke har delt med noen utenom de nærmeste. FOTO: Privat

ÆRLIG: Sander Lille-Løvø, som for tiden er utlånt fra Kristiansund, åpner opp om en lidelse han ikke har delt med noen utenom de nærmeste. FOTO: Privat

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da han var fem år gammel lå nordmøringen på rommet sitt og begynte å føle på en trang etter å si noe.

Han skjønte ikke helt hva det var. Det var som om ordene bare måtte ut.

- Mamma begynte å lese en del bøker om hva det kunne være, og fant fort ut at det var Tourettes syndrom. Så det var slik det startet, med vokale tics som femåring, sier han.

Når åra begynte å gå endret også tilstanden seg for unggutten.

Det ble bare verre og verre for ham. Han sluttet riktig nok med vokale ticks, men plutselig var det kroppen som begynte å reagere. Kroppen gjorde bråe bevegelser han ikke hadde kontroll over.

- Mange tunge netter

Lille-Løvø er åpen og ærlig da Dagbladet snakker med han. Kristiansunderen beskriver en hverdag som til tider har vært vanskelig.

- Det har vært tøft og det har påvirket meg på det mentale plan. For du kjenner på angsten når du har tics. Du får angst av å være i stille rom fordi man er redd for hva andre tenker, sier han.

Det har ført til mye overtenking og gått ut over nattesøvnen.

- Jeg har ligget mange ganger oppe og vært nervøs. Så det har vært mange tunge netter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer