Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdt nullen i 1062 minutter, så dukket denne danske lagkameraten opp

Lille-keeper stoppet på elleve kamper uten baklengs.

FIKK TRØST: Danske Simon Kjær trøster Lille-keeper Vincent Enyeama etter at sistnevnte endelig måtte slippe en ball forbi seg. Det var dansken som var sist på ballen før den gikk i mål. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT / NTB Scanpix
FIKK TRØST: Danske Simon Kjær trøster Lille-keeper Vincent Enyeama etter at sistnevnte endelig måtte slippe en ball forbi seg. Det var dansken som var sist på ballen før den gikk i mål. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Franske Lille stod med vanvittige elleve strake kamper uten baklengsmål før dagens kamp mot Bordeaux, og keeper Vincent Enyeama (31) hadde før kampen stått i 1035 minutter uten å ta ballen ut av nettet. I dag endte rekka på 1062 minutter.

Det er som kjent av sine egne man skal ha det, og det var en lagkamerat som var sist på ballen som endelig beseiret Enyeama. Bordeaux-spiller Laundry N'Guemo skjøt via danske Simon Kjær og i mål bak en sjanseløs Lille-keeper. Kjær har forøvrig storspilt i midtforsvaret til det franske laget denne sesongen.

Enyeama og Lilles prestasjon er likevel på hele fotball-Europas lepper om dagen.

- Enyeama? Alt er allerede sagt. Han er helt fantastisk, har Lille-manager René Girard sagt til Sky Sports.

På utlån Enyeama har 88 landskamper for Nigeria, men var ikke en gang førstekeeper på Lille i fjor. Da gikk han en usikker framtid i møte og var lånt ut til israelske Maccabi Tel Aviv.

Bordeaux vant 1-0 i Ligue 1-kampen.

P.S: Den pensjonerte Manchester United-keeperen Edwin van der Sar spilte 1311 minutter uten baklengsmål i 2008/09. Det er derimot fortsatt et stykke opp til Vasco da Gama-målvakt Mazaropi som holdt målet rent i 1816 minutter. Det tilsvarer 20 kamper og 16 minutter og fant sted i 1977/78-sesongen, ifølge The Guardian.