Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Holdt på å klikke da dommeren kalte det «cheating»

Landslagsbenken fryktet Riise skulle snakke på seg rødt.

KUNNE IKKE TRO DET: En vantro John Arne Riise spør dommeren om han hadde gitt gult kort til rett mann. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KUNNE IKKE TRO DET: En vantro John Arne Riise spør dommeren om han hadde gitt gult kort til rett mann. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LARNAKA (Dagbladet): Kypros - Norge 1-3.

Polske dommer Pawel Gil hadde stort sett en god dag på jobben i Larnaka i går kveld, men det gule kortet han delte ut til John Arne Riise i andreomgang var nok blant sesongens strengeste.

Riise trodde han skulle få frispark i situasjonen utenfor sekstenmeteren, i stedet ble han straffet for filming. Da ble han så hissig at den norske benken fryktet han skulle bli utvist.

DOMMERBRØLER: John Arne Riise ble soleklart felt da han skulle storme inn i feltet, men i stedet for gult nummer to og dermed rødt til kypriotiske Efstathios Aloneftis, valgte dommeren å gi Riise gult for filming.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DOMMERBRØLER: John Arne Riise ble soleklart felt da han skulle storme inn i feltet, men i stedet for gult nummer to og dermed rødt til kypriotiske Efstathios Aloneftis, valgte dommeren å gi Riise gult for filming. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg var på beina da John Arne diskuterte det gulkortet, jeg var livredd for at han skulle snakke på seg et rødt i tillegg, sier landslagsassistent Ola By Rise, som veivet Riise vekk fra situasjonen der han sto på sidelinja.

Holdt på å klikke
Riise selv er glad han klarte å besinne seg.

- Dommeren sa at det var «cheating», da holdt jeg på å klikke, sier Fulham-proffen.

- Jeg er glad jeg holdt munn. Hvorfor skulle jeg legge meg ned og filme når jeg er alene med keeper mot slutten? Det er latterlig. Jeg tror han som felte meg hadde gult fra før, og at de skjønte at de måtte gi ham rødt om jeg fikk frispark. Det er bra jeg ikke må stå over neste kamp, men nå risikerer jeg jo utestengelse senere i kvaliken. Flere av de andre mener det er det latterligste gule kortet de har sett, forteller Riise.

Med i gruppa
Han var som vanlig først ut i pressesonen etter den viktige norske seieren, selvfølgelig tilfreds med at Norge gjorde jobben de dro til Kypros for å gjøre.

PLYSTRET PÅ RIISE: Ola By Rise ville ha John Arne Riise vekk fra dommeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PLYSTRET PÅ RIISE: Ola By Rise ville ha John Arne Riise vekk fra dommeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Vi sa på forhånd at fire poeng på disse to bortekampene ville være veldig bra for oss. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Riise til Dagbladet.

- Det var en litt treig start for oss i dag, men jeg tror vi vinner 10-4 i sjanser, flere av dem hundreprosentssjanser, og det er sterkt på bortebane. Det er typisk fotball at de scorer på en litt heldig scoring mens vi presser, men heldigvis slår vi tilbake. Vi er fullt med i gruppa nå, mener rekordlandslagsmannen.