ANGRER IKKE: Mohamed Elyounoussis valg mellom Molde og AaFK var ikke så enkelt som det kanskje kan høres ut nå. På søndag møter han klubben han nesten signerte for. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
ANGRER IKKE: Mohamed Elyounoussis valg mellom Molde og AaFK var ikke så enkelt som det kanskje kan høres ut nå. På søndag møter han klubben han nesten signerte for. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Holdt på å signere for erkerivalen: - Hvordan visste du det?

I dag priser Moi seg lykkelig over valget han gjorde.

MOLDE (Dagbladet): Mohamed «Moi» Elyounoussi var på blokka til en rekke Tippeliga-klubber da han valgte å forlate Sarpsborg 08 etter 2013-sesongen.

At stortalentet signerte for Molde, var ingen selvfølge. Faktisk var Tariks Elyounoussis fetter nær en overgang til erkerivalen AaFK.

- Hvordan visste du det? spør Moi veldig overrasket når Dagbladet tar opp temaet.

- Jeg hadde flere tilbud, men Molde fristet mest. Her får jeg en optimal arena for å utvikle meg, sier han.

På søndag møter han nettopp AaFK i et lokalderby hvor regjerende seriemester Molde er gigantiske favoritter.

Men selv om det synes å være stor forskjell på klubbene nå, var ikke valget mellom Molde og AaFK så enkelt som det høres ut som.

Avgjørende valg

Da Elyounoussi måtte velge hvilken del av Møre og Romsdal han ville bosette seg i, var det udefinert hvilken klubb som kunne kalle seg fylkets storebror.

For i den da foregående 2013-sesongen endte Jan Jönssons meget spennende AaFK-lag på 4. plass, fem poeng foran Molde på 6. plass.

Elyounoussi kunne ha fylt tomrommet etter Abderrazzak Hamed-Allah og tilført AaFK hurtigheten de trengte ved siden av Michael Barrantes og Leke James.

Men norsk-marokkanske Moi ville ikke erstatte hel-marokkanske Hamed-Allah. I stedet valgte han Molde, som svarte med å bli både serie- og cupmestere, mens AaFK endte på 7. plass i Jönssons avskjedssesong.

- For å si det slik: Jeg angrer ikke akkurat på det valget nå. Det er jeg veldig glad for, sier 20-åringen.

Foran 2015-sesongen virker forskjellen på Molde og AaFK å være stor. Kanskje var det Mois valg som ble avgjørende for styrkeforholdet i fylket.

- Tror du AaFK er bitre for at du valgte Molde foran AaFK?

- Det er ikke noe jeg tenker på. Men du kan jo spørre dem om de er bitre for at jeg gjorde det valget, sier Moi og smiler.

Gleder seg til derby

Søndag møter Molde-esset klubben han vraket i slaget om Møre og Romsdal.

- Det gleder jeg meg veldig til. Det er noe ekstra rundt slike derby. Det gikk bra i fjor, og jeg tror det skal gå bra i år også.

I AaFK-leiren tror de imidlertid at de kan sjokkere i Molde.

- Alle har nok Molde som store favoritter, men vi spillerne tror at vi har en veldig god sjanse, sier AaFKs stortalent Henrik Bjørdal.

Får skryt

Molde-trener Tor Ole Skullerud er svært glad for at Moi endte opp i Romsdal og ikke på Sunnmøre.

- Det er veldig mye positivt å si om Moi. Han leverte en veldig god fjorårssesong og er en skapende spiller som scorer mange mål, sier Molde-treneren.

- Samtidig er han fortsatt ung og kan utvikle seg egentlig på alle områder. Da sier det seg selv at potensialet er veldig stort, konklderer SKullerud.