Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdt på å skli ned skråning

Så nære var Colin McRae.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Været er i ferd med å skape store problemer for førerne i Rally Tyrkia. Det regner kraftig i Antalya, og det er meldt mer nedbør i morgen og lørdag.

Veiene kommer antageligvis til å bli ødelagt flere steder og det vil bli veldig gjørmete, melder WRC.com.

Under dagens shakedown suste veteranen Colin McRae over et hull i veibanen som ledet ned en skråning. Han var ikke langt unna å ende på taket, men klarte å holde bilen på veien.

Det blir spesielt utfordrende for McRae denne helga, for han starter langt bak i feltet siden han kjører for første gang denne sesongen.

Ifølge Autosport blåser det også kraftig i området, og flere av teamene har fått utstyr ødelagt i uværet.

- En god følelse

Briten hadde fjerde beste tid i shakedown. Petter Solberg hadde beste tid i testkjøringen.

Den tidligere verdensmesteren Colin McRae, som for mange er like kjent for bilspillet med samme navn, kjører fordi VM-leder Sebastien Loeb er ute med brukket arm.

TØFFE FORHOLD: Det har regnet kraftig i Tyrkia, og veien er ødelagt flere steder. Her er Colin McRae nær ved å skli ned en skråning. Foto: EPA
TØFFE FORHOLD: Det har regnet kraftig i Tyrkia, og veien er ødelagt flere steder. Her er Colin McRae nær ved å skli ned en skråning. Foto: EPA Vis mer

I forkant av rallyet har han testet bilen over 190 kilometer, og han er optimistisk foran de førte fartsprøvene.

- Bilen gir meg en god følelse, og det føles overraskende likt som sist gang jeg kjørte den - noe som er bra, sier skotten ifølge nyhetsbyrået PA.

Ingeniørene i Kronos Total Citroën-teamet hadde gjort klar bilen for Rally Tyrkia, men McRae fikk dem til å gjøre noen endringer etter testkjøringen.

- Vi endret på noen ting, slik at den ble mer tilpasset meg og slik at jeg vet hvordan den reagerer på ting, sier McRae.

Loeb kan bli mester i helga

Sebastien Loeb innehar en komfortabel ledelse i VM-sammendraget. Han har 112 poeng og finske Marcus Grönholm har 77. Det er 40 poeng igjen å kjempe om, men Loeb kan bli verdensmester allerede denne helga - selv om han ikke kjører selv.

Grönholm må kapre minst seks poeng i helga (3. plass), ellers er han ute av VM-dansen.

Hvis finnen kommer på 4. plass og får fem poeng, kan han fortsatt havne på lik poengsum som franskmannen - men da blir Loeb verdensmester på grunn av flere enkeltseire.

image: Holdt på å skli ned skråning

Petter Solberg ligger på 6. plass i sammendraget, med 23 poeng. Han har gode muligheter til å klatre noen plasser oppover, hvis alt stemmer de neste rallyrundene.

Storebror Henning ligger to plasser og fire poeng bak Petter.

RASKEST I SHAKEDOWN: Petter Solberg hadde den beste tida under testkjøringen i dag.
KAN KLATRE: Henning Solberg kan klatre flere plasser i VM-sammendraget.
VENTET MER REGN: Det er ventet mer regn i Tyrkia de neste dagene. Da kan forholdene bli enda verre.
OPTIMISTISK: Colin McRae liker følelsen han får i bilen.