Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ajer brøt Celtic-regler

Holdt på å utløse kaos

- Jeg måtte bort og gi vekk drakta, sier 19-åringen, som mange mener kan bli Norges nye forsvarssjef.

GLEDER SEG: Kristoffer Ajer kan få debuten sin på A-landslaget mot Australia fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: Kristoffer Ajer kan få debuten sin på A-landslaget mot Australia fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): I en alder av 19 år har Kristoffer Ajer opparbeidet seg en imponerende status i Celtic. Siden desember har han spilt mer eller mindre fast for den skotske serielederen. Nå får midtstopperen sjansen hos Lars Lagerbäck.

Norge møter Australia og Albania i privatlandskamper fredag og mandag. Ajer er nå på plass i Sandvika utenfor Oslo sammen med resten av laget. 196 centimeter høy, 92 kilo.

- Utrolig moro. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Ajer til Dagbladet.

Intenst derby

Han har brutt mange barrierer det siste året. For bare ni dager siden spilte han i det intense Glasgow-derbyet mot Rangers. Celtic vant 3-2 og befestet posisjonen på toppen av det skotske hierarkiet.

Etterpå var både spillere og supportere høyt oppe. Spillerne klappet til fansen. Fansen klappet til spillerne. Og de sang av full hals. Plutselig fikk Ajer øye på en gutt han gjerne ville gi drakta til.

En vakt prøvde å holde ham igjen, men nordmannen lot seg ikke stoppe. Han gikk mot tribunen bak det ene målet og overleverte drakta. Det skal han ikke gjøre, ifølge Celtics interne regler.

Ajer sier:

- Når du spiller foran så mange mennesker - i en så stor kamp - glemmer du litt regler og folk som vil holde deg unna supporterne. Jeg ville bort til en gutt som sto der, det var sånn det skulle være.

Mobilbilder av seansen viser at nordmannen holder på å utløse kaos på tribunen. Det var derfor vakta ikke ville at han skulle ta seg forbi sperringene. Plutselig har du haugevis av supportere over deg.

Ingen konsekvenser

- Jeg sa bare at jeg skulle levere drakta. Det har ikke fått noen konsekvenser i etterkant. Jeg har ingen anelse om hvem gutten var. Jeg så bare at han var en ung Celtic-supporter som var veldig glad. Vi pleier å gi bort drakta når det kommer så mange supportere og støtter oss. Det er en fin gest, mener Ajer.

Nå spørs det om han ikke må trene opp kast-armen sin til neste gang. Celtic-supporterne er kjent for å være høylytte og over gjennomsnittet engasjerte.

MUSKLER: Kristoffer Ajer er høy og atletisk. Foto: NTB scanpix
MUSKLER: Kristoffer Ajer er høy og atletisk. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De ble kåret til verdens beste supportere i fjor. Det oppsummerer egentlig hele atmosfæren. Ingenting kan sammenliknes med hjemmebanen. Når du går utpå der, kan du ikke kommunisere. Det er så vilt.

I Start

Ajer startet seniorkarrieren i Start. I 2016 hentet Ronny Deila ham til Celtic. I fjor ble han lånt ut til Kilmarnock. Det var noen fine måneder før Celtic bestemte seg for å hente ham tilbake.

Kontrakten går ut i 2020. Men allerede nå ønsker manager Brendan Rodgers å forlenge den, ifølge skotske aviser.

- Det er utrolig spennende å være en del av en klubb med en så stor fanskare. Å spille foran 60 000 tilskuere på hjemmekamp er ubeskrivelig. Kravene i klubben er store. Det utvikler deg som spiller, påpeker han.

Ajer har fem kamper for U21-landslaget. Nå håper han å få debuten sin for A-landslaget. Han er omskolert fra midtbane til midtstopper.

- Vi møter to gode lag. Det blir spennende å se hvordan vi presterer. Vi forventer en fin oppkjøring til Nations League som begynner til høsten, sier han.

Norge tar imot Australia på Ullevaal. Albania-kampen spilles borte, på Elbasan Arena i Albania.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!