HOLDT SIN LEGNING SKJULT: Jason Collins var sammen med Carolyn Moos i sju år. Paret var også forlovet. Hun fikk nylig vite at Collins er homofil. Foto: REUTERS/David Tulis/NTB scanpix
HOLDT SIN LEGNING SKJULT: Jason Collins var sammen med Carolyn Moos i sju år. Paret var også forlovet. Hun fikk nylig vite at Collins er homofil. Foto: REUTERS/David Tulis/NTB scanpixVis mer

Holdt sin legning skjult for forloveden i sju år

- Det er vanskelig å forstå, sier eks-kjæresten.

(Dagbladet): NBA-spilleren Jason Collins stod nylig fram som homofil, noe svært får toppidretsutøvere gjør. Det var under NBA-lockouten i 2011 at stjernespilleren bestemte seg for å vise verden hvem han egentlig var.

Collins fortalte at han har prøvd å leve "normalt" og at han har datet jenter og vært forlovet. Collins var forlovet med Carolyn Moos i sju år, og hun hadde ingen anelse om at forloveden var homofil. Hun omtaler saken som «sjokkerende».

Hun fikk vite om eks-kjærestens legning noen dager før han bestemte seg for å gå ut offentlig med sannheten. Carolyn Moos, som selv er basketspiller, var forlovet med Jason Collins helt til det ble slutt mellom paret i 2009.

Det var Collins som gjorde det slutt, og han skal ha funnet på mange latterlige grunner til å avslutte forholdet. Moos skjønte aldri hva som egentlig var galt, før nå.

- Det er veldig følsomt for meg som dame å ha investert åtte av mine år i drømmen om å få en ektemann, sjelevenn og bestevenn. Så dette er vanskelig å forstå, sier Carolyn til TMZ.

Hun bærer likevel ikke nag til eksen.

- Jeg bryr meg mye om Jason og vil bare det beste for ham. Jeg ønsker at han skal være lykkelig resten av livet og være tro mot seg selv, på innsiden og utsiden, sier Carolyn.