Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdt Solskjær & co. til 0-0

- Glad vi ikke vant, sier formannen til vesle Burton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FA-cup: Burton Albion-Manchester United 0-0.

Burton Albion, som hører hjemme på den nedre halvdelen av Conference League - den øverste divisjonen under ligasystemet, kunne med litt tur slått ut Manchester United av FA-cupen i dag.

Kampen endte 0-0, og dermed blir det omkamp på Old Trafford.

Burtons styreformann Ben Robinson ble spurt om han skulle ønske klubben hans hadde avgjort i sluttminuttene.

- For spillerne - ja. Men for meg - nei. Pengene vi får fra omkampen betyr videre investeringer i stadionet vårt. Klubben kan ta enda et skritt framover, sier han ifølge SportingLife.

Spøkefuglen Ferguson

Manchester United-manager Alex Ferguson klarte også å smile etter at han hadde mønstret et reservepreget lag, anført av kaptein Ole Gunnar Solskjær.

Det er nøyaktig ett år siden United spilte uavgjort mot en annen Conference-klubb, Exeter.

- Vi holder klubber i live. Vi ga Exeter en pen utbetaling, og dette året er det Burtons tur, fleipet Ferguson.

Det spørs om smilet hadde vært så bredt om en av Burtons sjanser hadde gått i mål. Men tilsynelatende trygg på seier i returmøtet, tillater han seg å være raus:

REDNING PÅ STREKEN: Her gjør Uniteds Phillip Bardsley sin første av to redninger på streken etter cornere fra Burton i første omgang. Foto: AP/Scanpix
REDNING PÅ STREKEN: Her gjør Uniteds Phillip Bardsley sin første av to redninger på streken etter cornere fra Burton i første omgang. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Vi var ventet å vinne. Men fotball er ikke så enkelt som det. Dere har sett FA-cupfotballens natur i dag, sier Ferguson.

Neste genereasjon Clough

Burtons manager Nigel Clough, sønn av den avdøde trenerlegenden Brian Clough, gleder seg også til å ta med spillerne sine til Old Trafford.

- Det eneste som skuffet meg etter trekningen, var at det ikke ble bortekamp. Det ville vært fantastisk for gutta å oppleve Old Trafford. Jeg fryder meg over at det harde arbeidet deres  gir dem den sjansen nå, sier han til Sky Sports.

Clough, med bakgrunn hovedsaklig fra Nottingham Forest, men også andre klubber som Manchester City og Liverpool, sto selv oppført på dommerkortet i dag. Men han var aldri inne på tanken om å bytte seg inn.

- Den eneste grunnen til at jeg skulle spille i dag, måtte være om tre eller fire av spillerne våre døde, sa Clough.

I stedet satt han i 90 minutter og pekte og diskuterte spillet med sidemannen på benken. Assistenttreneren? Neida, den sju år gamle sønnen William Clough.


Solskjær tilbake


Ole Gunnar Solskjær var tilbake fra start på Manchester Uniteds førstelag i dag, selv om dagens FA-cuplag minnet en del om reservelaget han spilte for tidlig i desember.

Wes Brown, Mikael Silvestre og John O\'Shea var de mest profilerte spillerne på Uniteds lag fra start.

Solskjær spilte en snau time som høyrekant og kaptein.

Superinnbyttere

Kristiansunderen fikk ikke markert seg stort i løpet av kampen. Han var nest sist på Uniteds største sjanse i første omgang, men levde ellers et ganske anonymt liv på høyrekanten.

Da han forlot banen, sto det fortsatt 0-0 på Pirelli Stadium.

Solskjær overlot kapteinsbindet til Wayne Rooney, som kom inn sammen med Cristiano Ronaldo da Solskjær og Guiseppe Rossi gikk av i kampens 59. minutt.

De to stjerneinnbytterne satte straks mer fart i United-angrepet. Ronaldo åpnet Burton med et par klassepasninger, mens Rooney satte ballen rett på keeper Saul Deeney etter fem minutter på banen.

Nesten Burton-bombe

Men etter noen hektiske minutter, klarte Burton å ri av den verste stormen. De kunne til og med tatt ledelsen da den fintesterke venstrevingen Keith Gilroy skjøt via Wes Brown. Men United-keeper Tim Howard ble bare nesten lurt av at ballen skiftet retning.

Et halvt minutt på overtid kunne Uniteds 19-årige midtbanespiller blitt dagens store helt. Han fikk ballen headet ned i beina like utenfor straffemerket, men Deeney reddet skuddet med en beinparade.

Dermed får Burton Albion lov til å spille omkamp på Old Trafford. Selv om United presset den siste halvtimen, var ikke uavgjort grovt urettferdig.

Redninger på streken

I første omgang hadde nemlig Burton det reservepregede United-laget i kne et par ganger. Uniteds høyreback Phillip Bardsley (20) reddet to headinger etter corner på streken fra sin korrekte posisjon ved bakerste stolpe.

Bardsley hadde også Uniteds beste avslutning før pause, da han skjøt like over etter et fint veggspill med Solskjær.

Gjensynet med Solskjær fra start var hyggelig, men også et klart bevis på at han har vedig langt igjen til det nivået som har gjort ham til en av Uniteds mest populære spillere de siste årene.

KAPTEIN SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær ledet et reservespekket United-lag ut på lille Burtons nyåpnede Pirelli Stadium. Med seg hadde han unggutter som Guiseppe Rossi, Phillip Bardsley og Ritchie Jones. Det ble ingen suksess for Premier League-laget.
TILBAKE FRA START: Ole Gunnar Solskjær spilte en etterlengtet kamp fra start. Her i kamp med Burtons Keith Gilroy om ballen. Phil Bardsley med ryggen til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!