Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holdt til uavgjort

Roma-Liverpool 0-0. Ett Liverpool-poeng på to kamper er ikke veldig mye. Men det holder til fortsatt håp. Slik Gabriel Batistuta holdt John Arne Riise på Olympiastadion. Og Liverpool holdt seg i det defensive skinnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2-2 mellom Barcelona og Galatasaray på Nou Camp er det som gir Liverpool reellt håp gjennom jul og nyttår. Sjøl uten seier i mellomspillet er de ikke hektet av. Og så får de heller bruke pausen til å finne det de mangler. Framover på banen.

Grunnregel

Liverpool-manager Gerard Houlliers defensive grunnregel lå i bånn for de tre trofeene Liverpool vant forrige sesong. I hans sykefravær styrer Phil Thompson Anfield-skuta etter det samme draftet. Og sjøl om de gikk på et par godt merkede skjær mot Barcelona hjemme for 14 dager siden (1-3) bar skuta til mål i Roma.

I tilnærmet smult farvann.

Men det er ingen publikumsmessig lystseilas å se et lag frustrere motstanderen til de grader som Liverpool frustrerte Roma i går. I slike kamper blir det fotball for den taktiske fotballens skyld. Og vi sa det i fjor og vi sier det igjen; Liverpool er flinke til akkurat det. Spesielt på bortebane.

Men de kunne vært enda flinkere. Om de hadde brukt folk, vilje og mot i de overgangssituasjonene som alltid kommer i en fotballkamp. Men Liverpool ser ikke ut til å ville det. De satser heller på den ene eller de to sjansene de får - og som Vladimir Smicer og spesielt Emile Heskey brant i går - og lar det djerve og vågale være opp til motstanderen.

Som om de ville tatt et uavgjort resultat før kampen - og reist hjem.

Trøbbel, uten at det ble direkte målfarlig av det, hadde Liverpool bare i den første halvtimen av andre omgang. Og helt på slutten. Da Roma slo tidlig opp, kom etter med mange folk og var villige og flinke i duellene. Men det var også da du så hvorfor flere og flere av Europas nest beste fotballag - og Liverpool er ikke mer enn det per i dag - velger å ligge dypt og la plassmangel og formasjon styre dem i havn.

Det er jo én ting å ikke ha det som skal til. Noe ganske annet å være taktisk dum.

Uredd

John Arne Riise - den nye norske stjerna i Champions League - er på vei til å bli taktisk klokere. Men han er fortsatt best - og klart best også - når han vinner ballen, krummer nakken og setter uredd og stor fart framover. De lange innkastene er det også kvalitet på, men dødballene - de som skal crosses - kan og må bli bedre. Det verste i går - det som langt ut i andre omgang gikk bak alle de han siktet på og ut til innkast på den andre siden av banen fra der han sto - var hjelpeløst.

Hele Norges coronakart