Full forvirring rundt Berahino:

Holdt utestengelse av Premier League-stjerne skjult

Stoke-manager Mark Hughes bekrefter at Saido Berahino ble utestengt av FA på grunn av disiplinære årsaker i fjor høst.

UTESTENGT: Mark Hughes ble informert om utestengelsen av Saido Berahino før han ble signert fra West Bromwich. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock.
UTESTENGT: Mark Hughes ble informert om utestengelsen av Saido Berahino før han ble signert fra West Bromwich. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock.Vis mer

(Dagbladet): Dagen før møtet mellom West Bromwich - Stoke, råder det full forvirring rundt tidligere WBA-spiss, og nåværende Stoke-spiller, Saido Berahino.

På sin pressekonferansen i morges, bekreftet Stoke-manager Mark Hughes at den engelske unggutten var utestengt i nærmere to måneder i fjor høst. Manageren sier derimot ingenting om hvorfor, annet enn at FA suspenderte han grunnet disiplinære årsaker.

De britiske avisene Daily Mail og The Telegraph skriver at spilleren ble utestengt fordi han testet positivt på en dopingtest. Ifølge avisene skal det gjelde et rekreasjonsdop.

Årsaken til hvorfor Berahino ikke har fått spille, har lenge vært gjenstand for diskusjon. Mens WBA-manager Tony Pulis sier det er fordi spilleren ikke var i form, spekulerer Berahino i at det er fordi han ikke ville skrive ny kontrakt.

Bekrefter utestengelsen

23-åringen ble i fjor frosset ut av WBA-manager Tony Pulis, og i de siste 16 kampene var han ikke tatt ut til kamptroppen.

- Saido var suspendert mens han var her, men jeg vil ikke kommentere hvorfor. Han spilte ikke for meg fordi han var i dårlig form, bekreftet Pulis på en pressekonferanse i dag.

Berahino hevder selv at han aldri ble fortalt hvorfor han ikke fikk spille, men tror selv det kan være fordi han ikke ville signere ny kontrakt.

- De tilbød meg tre forskjellige kontrakter i løpet av fire måneder, så det kan være årsaken, sier han til The Telegraph.

Beskyldt for å være feit

Berahino forteller at han ikke ville signere fordi han ikke følte han var en del av planene til klubben.

- Jeg ble beskyldt for å være feit. Hvordan kan jeg ha blitt feit etter å ha startet de tre første kampene, for å deretter bli droppet?, spør unggutten.

Stoke signerte spilleren for omtrent 120 millioner kroner i vinter. Mange ble overrasket av overgangen ettersom spilleren har vært gjenstand for større bud tidligere. Tottenham skal ha vært en av klubbene som var interessert.

Ifølge Mark Hughes er problemet nå over, og de er klare for å komme seg videre.

- Han har kommet til en klubb med ambisjoner og ser virkelig frem til det.