Holdt VM-drama hemmelig: - Han kollapset

Kylian Mbappé tok VM med storm. Men da alt skulle avgjøres, kom den franske unggutten seg nesten ikke opp av senga.

SLEIT MED RYGGPROBLEMER: Kylian Mbappé kunne fort ha mistet både semifinalen og finalen under årets VM i Russland. Foto: NTB Scanpix
SLEIT MED RYGGPROBLEMER: Kylian Mbappé kunne fort ha mistet både semifinalen og finalen under årets VM i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er franske L'Equipe som avslører VM-dramaet den franske troppen har holdt hemmelig.

Kylian Mbappé hadde et forrykende VM. Frankrike tok gull, Mbappé ble den første tenåringen til å score i en VM-finale siden 1958 (han scoret fire totalt) og unggutten ble (selvfølgelig) tatt med på VMs stjernelag.

Men bak i kulissene utspilte det seg altså et drama.

Greide ikke gå

Før semifinalen mot Belgia var det usikkert om han i det hele tatt kunne spille. 19-åringen hadde problemer med ryggen, og nå avslører L'Equipe hvor ille det egentlig var.

Mbappé hadde problemer med tre ryggvirvler.

- Da han gikk opp fra senga for å ta et bad, kjente han er forferdelig smerte i ryggen. Så kom det en lyd fra ryggen, og da kollapset han, skriver L'Equipe.

I bakhodet var nok garantert skaden som gjorde at han ikke fikk spille åttendedelsfinalen mot Real Madrid i Champions League - og ankelskaden som plaget ham i forkant av mesterskapet. Skulle han gå glipp av en ny storkamp?

- IKKE SJARMERENDE: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen reagerer på filmingen i herrenes fotball-VM. Ikke spesielt sjarmerende, er meldingen fra fotballjentene. Video: Dagbladet TV Vis mer Vis mer Vis mer

Mbappé var i store smerter, og følte seg lammet. Han greide ikke å reise seg, der han fortvilet forsøkte å nå telefonen for å ringe Franc Le Gall i det medisinske teamet.

I trøbbel

Det medisinske teamet konkluderte raskt med at han hadde blokkert tre ryggvirvler, og startet jobben med å få ham klar til semifinalen.

- Det medisinske apparatet gjorde alt riktig, forteller trener Didier Deschamps til den franske avisa.

Mbappé kjente likevel til smertene i dagene som kom. Han haltet da spillerbussen ankom stadium for trening dagen før Belgia. For det franske laget var det viktig å holde skadeomfanget hemmelig.

- Vi ville ikke at motstanderne skulle vite om svakheten min. De kunne ha utnyttet det. Vi forsøkte å holde alt hemmelig, til og med før finalen, sier Mbappé selv til France Football.

Det ble selvfølgelig stilt en rekke spørsmålet om fraværet på treningen, men det franske laget uttalte at han «hadde en liten kjenning i ryggen, uten at det er noe fare for kampen».

Sannheten var en helt annen.

Mbappé fikk behandling hele den kvelden og den påfølgende morgenen, men var likevel i store smerter før kampstart.

Han greide likevel å være toneangivende i semifinalen og finalen, til tross for at han ikke kunne trene med laget mellom de to kampene.

Vraker Messi

Mbappé, som til daglig spiller for franske PSG, er en het potet i fotballverden om dagen.

Det gjør også at han er en av de aktuelle til å vinne gullballen (Ballon d’Or).

Nylig ble det franske stortalentet spurt om hvem han mener fortjente prisen.

- Mine Favoritter er Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Raphaël Varane og meg selv, uttalte han til France Football. Lionel Messi, som har vunnet prisen fem av de siste ni åra, ble altså ikke nevnt.

Mbappé har definitivt fått sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen, men historien om 19-åringen har så vidt begynt.

- Jeg vil oppnå enda mer, men å bli verdensmester er et budskap, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer